Goed Wonen Rupelstreek krijgt subsidie van 50.000 euro

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA).
Photo News Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA).
Sociale huisvestingsmaatschappij Goed Wonen Rupelstreek heeft een Vlaamse subsidie gekregen van 52.817 euro. Dat bedrag zal gebruikt worden bij de bouw en de renovatie van sociale huurwoningen.

Door de grote uitdagingen op vlak van kwaliteitsverbetering van het sociaal verhuurpatrimonium, ligt de klemtoon van de Vlaamse regering op renovatie en vervangingsbouw. De sociale huisvestingsmaatschappijen die hierop inzetten, krijgen van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) een extra financieel duwtje in de rug. Goed Wonen Rupelstreek mag op die manier een subsidie van 52.817 euro ontvangen.

“Met deze middelen willen we de huisvestingsmaatschappijen extra ondersteunen. De opstartkosten voor renovatie en nieuwbouw liggen hoog. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de kosten die verbonden zijn aan het ontwerp en de begeleiding bij de bouwtechnische normen en regelgeving”, aldus Diependaele.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.