Gemeente vraagt aandacht rond homo- en transfobie

Het gemeentebestuur heeft deze maand een programma uitgewerkt rond de Internationale Dag van de Homofobie en Transfobie. Het programma, een samenwerking tussen CC De Steiger, de diensten evenementen en diversiteit en de gemeentelijke bibliotheek, loopt nog tot en met zaterdag 27 mei.


In de gemeentelijke bibliotheek vind je niet alleen een stand met boeken over homo- en transfobie, je kan er ook doorlopend de tentoonstelling 'Against the rules' gaan bekijken. Daarin wordt het verhaal verteld van holebi's en transgenders in de sport. De tentoonstelling is ook te bezichtigen in de inkomhal en de Robert Lombaertszaal in het gemeentehuis.


Op dinsdag 16 mei kan je in de Schouwburg van CC De Steiger gaan kijken naar 'The Danish Girl', een film over Einar Wegener, die voor zo ver bekend als eerste een transseksuele chirurgische operatie onderging. Op woensdag 17 mei gaat een delegatie van het Boomse gemeentebestuur voetballen tegen de 'Pink Devils', de enige voetbalclub voor homo's in België. De wedstrijd vindt plaats om 20 uur op de voetbalterreinen van het trainingscomplex De Schomme.


De gemeente geeft ten slotte gehoor aan de oproep om tijdens de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei een regenboogvlag in het straatbeeld te hangen. In Boom zal van vrijdag 12 mei tot en met maandag 22 mei in het straatbeeld de regenboogvlag wapperen. (BCOR)