Gemeente vangt gezin op na woningbrand

BEWONERS DAKLOOS NADAT KEUKEN VUUR VAT EN HUIS HELEMAAL WORDT VERNIELD

De brandweer probeert de laatste vlammen te doven .
Marc De Roeck De brandweer probeert de laatste vlammen te doven .
Een uitslaande keukenbrand heeft een rijwoning in Boom volledig vernield. De brandweer moest gisterenochtend ter plaatse komen in de Uitbreidingsstraat voor een hevige brand. De bewoners zijn ongedeerd en worden voorlopig door de gemeente opgevangen.

Omstreeks elf uur gisterenochtend werd de brandweer opgeroepen voor een heftige brand in de Uitbreidingsstraat in Boom. "Tien minuten na aankomst hadden we de brand al onder controle, maar de schade is enorm", klinkt het bij de brandweer van Boom. "Vermoedelijk is de brand ontstaan door een elektrisch toestel dat zich in de keuken bevond, maar dat kunnen we nog niet bevestigen. Er is alleszins geen enkel teken van kwaad opzet. De brand sloeg uit waardoor het volledige gelijkvloers is uitgebrand. Gelukkig zijn er geen gewonden en zijn de aangrenzende rijhuizen niet beschadigd."

Binnen was de schade aanzienlijk.
Marc De Roeck Binnen was de schade aanzienlijk.

Geen gewonden

Volgens de lokale politie was er een 41-jarige vrouw aanwezig in de woning tijdens de brand. "Maar die is op tijd het huis kunnen ontvluchten en heeft zelf de hulpdiensten gebeld", klinkt het. De drie kinderen van de vrouw, die daar ook wonen, waren niet thuis tijdens de brand. Het huis is zo hard beschadigd dat het onbewoonbaar is verklaard. Het gezin moet voorlopig ergens anders wonen. "Wij zullen hen daarbij helpen", vertelt burgemeester van Boom Jeroen Baert (N-VA). "Ik was onmiddellijk na de brand ter plaatse en ik heb de ravage kunnen aanschouwen. In principe hoeven we de slachtoffers niet te hulp schieten, want aangezien ze over een brandverzekering beschikken, kunnen ze via de verzekeraar in een hotel terecht. Voorlopig stellen wij via het OCMW toch een doorgangswoning ter beschikking voor het gedupeerde gezin. Later zullen zij waarschijnlijk door familie worden opgevangen, maar onze gemeente blijft steeds ter beschikking."


De buurtbewoners reageren geschrokken: "Opeens ontstond er heel veel rookontwikkeling in de straat. Gelukkig waren de kinderen niet thuis en is de vrouw ongedeerd kunnen wegvluchten. Met zo'n lelijke brand had het volledig anders kunnen aflopen."


Het uitgebrande pand werd enkele jaren geleden privé aangekocht van Goed Wonen Rupelstreek, de sociale huisvestingsmaatschappij die in de buurt verschillende sociale woning verhuurd en die af en toe ook doorverkoopt. De woning was sinds de verkoop volledig gerenoveerd en ligt nu dus in zak en as.