Gemeente maakt kans op 'Gouden Kinderschoen'

De gemeente is genomineerd voor de 'Gouden Kinderschoen', een initiatief van de VVSG dat de beste initiatieven voor kinderopvang in de kijker zet. Boom heeft zijn nominatie te danken aan het project waarbij kwetsbare kinderen van een verminderd tarief kunnen genieten voor sportkampen, speelpleinwerking en buitenschoolse kinderopvang.

"Onze gemeente kent een hoog kinderarmoedepercentage", zegt OCMW-voorzitter Inge De Ridder (N-VA). "De voorbije jaren werden al heel wat acties gerealiseerd, maar er bleef een financiële drempel naar kinderopvang en speelpleinwerking voor kwetsbare kinderen. Daarom werd er zowel voor de buitenschoolse kinderopvang als de speelpleinwerking naast een 'gewoon' tarief ook een sociaal tarief van 50% korting en een verminderd tarief van 80% korting ingevoerd. Omwille van het succes van deze maatregel volgde de aanpassing van de tarieven na een aantal maanden ook in de sportkampen die de gemeentelijke sportdienst organiseert."

Pannenkoeken bakken

Burgemeester Jeroen Baert (N-VA) en Inge De Ridder willen alvast zoveel mogelijk mensen motiveren om hun stem uit te brengen op het Boomse project. Als Boom bij de drie beste deelnemers is, willen ze als tegenprestatie pannenkoeken gaan bakken voor alle Boomse kinderen. Een stem uitbrengen kan nog tot 31 maart op www.goudenkinderschoen.be, onder de categorie 'Beleid'. (BCOR)