Gemeente experimenteert met schoolstraat aan OLVI De Kade

Aan basisschool De Reuzenboom werd als eerste een zogenaamde schoolstraat ingericht.
Benoit De Freine Aan basisschool De Reuzenboom werd als eerste een zogenaamde schoolstraat ingericht.
Het gemeentebestuur is van start gegaan met een tweede proefproject met een schoolstraat. Nadat er eerder al een werd opgestart bij basisschool De Reuzenboom, is nu ook OLVI De Kade aan de beurt.

Sinds maandag  wordt in de omgeving van OLVI De Kade in de Bassinstraat een schoolstraat georganiseerd. Daarvoor wordt de Onze-Lieve-Vrouwestraat en een stuk van de Bassinstraat bij het begin en einde van de schooldag afgesloten met een verplaatsbare afsluiting waar duidelijk ‘schoolstraat’ op staat vermeld. De schoolstraat wordt opgesteld van 8.05 tot 8.40 uur op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, van 15.25 tot 15.55 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en van 11.50 tot 12.15 uur op woensdag.

Het gaat, voor een goed begrip, slechts om een proefproject. De schoolstraat aan OLVI De Kade wordt georganiseerd tot en met 25 oktober. “Na een maand wordt het project geëvalueerd in overleg met de omwonenden en de scholen”, aldus schepen van Mobiliteit Abdel El-Hajoutti (CD&V). “Maar wij zijn van mening dat er heel wat voordelen verbonden zijn aan schoolstraten. Ze zorgen voor een veilige schoolomgeving voor voetgangers en fietsers, minder fijn stof en uitlaatgassen in de buurt van de scholen, en kinderen en ouders gaan er meer door bewegen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.