Games, optredens en kapsalons: familiefestival SOEP maakt zich op voor tweede editie

De Gezusters Hirngespinst serveren een blik soep op de toekomst.
Karolina Maruszak De Gezusters Hirngespinst serveren een blik soep op de toekomst.
Het familiefestival SOEP krijgt op zondag 28 april een tweede editie. Op twaalf verschillende plaatsen in Boom krijgen kinderen de kans om te proeven van optredens, voorstellingen, workshops en veel meer. 

Twee jaar na de eerste editie van SOEP krijgt het familiefestival een vervolg. De tweede editie staat in het teken van het thema ‘Een haar in de soep’ en biedt allerlei activiteiten aan voor kinderen vanaf 2,5 jaar, verspreid over twaalf plaatsen in de gemeente. “Met het thema in het achterhoofd mochten de kapsalons van Boom niet ontbreken in ons programma”, zegt Valentine Raeman van CC De Steiger. “We hebben een activiteit aan vijf kapsalons in het centrum van Boom. Zo komt karikaturist in het kapsalon Odasse harige karikaturen tekenen en neemt de Boomse kunstenaar Lucas Bertels de etalage van kapsalon Mundo onder handen.”

Het Medialab in het Feestpaleis.
Yannig Van de Wouwer Het Medialab in het Feestpaleis.

Een andere publiekstrekker wordt het Medialab, dat wordt uitgebouwd in het Feestpaleis. Je kan er onder meer experimenteren met video delay, leren schrijven met licht en videospelletjes spelen in zes handgemaakte houten arcades. In de Schouwburg kan je gaan kijken naar een optreden van Zannemie en De Bende en in de bibliotheek baat Kip Van Troje een poëtisch kapsalon uit. Het hoofdkwartier van het evenement bevindt zich op de Heldenplaats, waar je de nodige info kan vinden en kan genieten van een hapje en een drankje aan de stand van Bokaal en van een blik soep van de Gezusters Hirngespinst.

SOEP vindt plaats van 11 tot 17 uur in het centrum van Boom. Een ticket kost 5 euro en geeft toegang tot alle activiteiten. Kinderen jonger dan 3 mogen gratis binnen. Alle informatie is te vinden op de website www.desteigerboom.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.