Feestpaleis niet langer te huur voor particulieren

Het Feestpaleis, de grootste feestzaal van Boom, wordt voortaan niet meer verhuurd aan particulieren. Het gemeentebestuur wil met die maatregel het eigen personeel meer ontlasten.

"Vorig jaar vonden er maar twee trouwfeesten plaats", zegt schepen van Cultuur Inge De Ridder (N-VA). "Het probleem van zo'n particuliere verhuur is dat er altijd personeel aanwezig moest zijn om toezicht te houden en de cafetaria uit te baten. Dat leidde tot te lange werktijden en een opstapeling van overuren."


Verenigingen blijven wel welkom in het Feestpaleis, waar plaats is voor 300 man, op voorwaarde dat zij zelf voor dranken en consumpties zorgen en de cafetaria uitbaten. "Dat is voor hen een voordeel", stelt de schepen, "omdat zij op die manier hun winstmarge kunnen vergroten. Wij ontlasten ons personeel, zij kunnen een centje meer verdienen."


Feit is wel dat na de sluiting van het parochiecentrum in de Hoogstraat er nu opnieuw een mogelijke feestzaal voor particulieren wegvalt. De voorbije gemeenteraad drukten oppositiepartijen Boom één, Groen en Vlaams Belang dan ook hun bezorgdheid uit. Vlaams Belang wil het organisatoren makkelijker maken door op de gemeentelijke website een overzicht aan te bieden van alle zalen, hun gebruiksmogelijkheden en de nodige contactgegevens. (BCOR)