Extra werken gestart aan voormalig asbeststort

Het voormalige asbeststort in de Kleiputten Terhagen.
David Legreve Het voormalige asbeststort in de Kleiputten Terhagen.
Er wordt opnieuw gewerkt rond het voormalige asbeststort in de Kleiputten ter hoogte van de Bosstraat. De werken kaderen in de voorzorgsmaatregelen rond het afsluiten van het stort en zullen een drietal weken in beslag nemen.

Er zal een bijkomende afsluiting geplaatst worden op een wandelpad dat nog toegang geeft tot het asbeststort. Ook aan de reeds geplaatste omheining zullen enkele herstellingswerken uitgevoerd worden. De prikkeldraad die geplaatst werd aan een steile helling vlak naast het wandelpad, zal vervangen worden door gladde draad. Dat moet het gevaar voor voorbijgangers wegnemen.

Verder werd vastgesteld dat de aangevoerde afdekgrond nabij de parking in de Bosstraat door afstromend regenwater weggespoeld werd. De erosie en geulvorming op deze locatie zal aangepakt worden door het aanbrengen van kokosvezelmatten op de steilste, meest kwetsbare zones. Dit is een natuurlijk product waar nog water doorloopt en waardoor vanaf het groeiseizoen ook planten op zullen kunnen groeien.

Van december 2019 tot mei 2020 zullen ten slotte nog nieuwe luchtmetingen worden uitgevoerd in de omgeving van de Bosstraat. Eerdere luchtmetingen waren geruststellend en wezen erop dat er zich geen actieve asbestbron in de buurt bevond.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.