Even opschudding op Buurtfeest Tomorrowland: deel van plafond Freedom Stage verzakt

De Freedom Stage wordt ontruimd en afgesloten. Een deel van het plafond is verzakt.
Ben Conaerts De Freedom Stage wordt ontruimd en afgesloten. Een deel van het plafond is verzakt.
Even opschudding op het buurtfeest van Tomorrowland. Rond de middag is een deel van het plafond van de overdekte Freedom Stage verzakt. Tientallen buurtbewoners waren net op dat moment in de tent aanwezig om de hitte te ontvluchten. Er vielen gelukkig geen gewonden.

“We zaten aan de andere kant in de tent toen het gebeurde”, vertelt ooggetuige Achiel Rypens. “We hoorden eerst een gekraak en daarna zagen we de lichten loskomen. Ze zijn niet helemaal naar beneden gevallen, maar blijven hangen. De mensen die instonden voor de veiligheid, hebben de zaal meteen ontruimd. Veel paniek was er volgens mij niet. Voor mij gaat het feest alleszins gewoon door.”

“Er zijn een paar mensen geschrokken, vooral door het lawaai”, vertelt Lieve Van Dyck, een andere ooggetuige. “Maar de mensen van de veiligheid hadden alles onder controle. Ik was mijn wandelstok en mijn handtas vergeten, maar ze zijn die snel voor mij gaan halen. Een domper op de feestvreugde is dit zeker niet. Het enige wat jammer is, is dat we er nu niet meer kunnen gaan zitten. In de tent was het heel koel.”

“De structuur van de tent is losgekomen”, legt woordvoerster Debby Wilmsen uit. “Daardoor is een deel van het plafond verzakt. De schade wordt zo snel mogelijk hersteld, maar daarvoor moeten we wel de tent afsluiten voor de bezoekers van ons Buurtfeest. Het feest gaat gewoon door, maar dan op een ander deel van het terrein. We gaan kijken of we ook daar een koele ruimte kunnen voorzien.” 

De Freedom Stage wordt ontruimd en afgesloten. Een deel van het plafond is verzakt.
Ben Conaerts De Freedom Stage wordt ontruimd en afgesloten. Een deel van het plafond is verzakt.
Een deel van het plafond van de Freedom Stage is verzakt.
Ben Conaerts Een deel van het plafond van de Freedom Stage is verzakt.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Evelien Wouters

  Toch veel zure klagers hier zenne!

 • Stefan Dewitte

  Zou precies toch het volledige terrein eens even afgaan... Dit zou dus echt niet mogen. Stel je voor dat zaterdag de main stage ineens inzakt terwijl er 40000 man rondom staat...

 • pascal de bruycker

  " buurtfeest ", om de omwonenden te sussen voor de dagen van lawaai-overlast enz . Onbegrijpelijk dat men dat allemaal slikt daar .Tegenwoordig smijten ze met vergunningen dat het kind geen naam heeft , politiek dienstbetoon ? Populisme ? En de deze die klagen zijn dan de verzuurden , maar die moeten wel gaan werken !

 • Maria de swert

  Met deze hitte raden ze en zeker de wat oudere mensen aan veel te drinken en binnen te blijven , heb beelden op TV gezien en er waren wel wat mensen met een respectabele leeftijd aanwezig , is dit dan wel zo'n goed idee om met deze hitte daar rond te lopen ,er moest eens iets ernstig gebeuren , niet echt slim vind ik , maar ja men doet maar !