Elkaar vijf jaar geleden leren kennen op Tomorrowland, nu terug als getrouwd koppel: “Misschien was dit gewoon ‘meant to be’”

Jens en Antonella op Tomorrowland, met de Belgische en Colombiaanse vlag.
Patrick Hattori Jens en Antonella op Tomorrowland, met de Belgische en Colombiaanse vlag.
Tomorrowland brengt mensen samen, soms ook zeer letterlijk. Vijf jaar geleden leerden Bomenaar Jens Dillen (27) en de Colombiaanse Antonella Lovera (23) elkaar kennen op Tomorrowland. Het werd de start van een mooi liefdesverhaal, dat dit jaar uitmondde in een huwelijk. Vandaag keerden Jens en Antonella voor het eerst als echtpaar terug naar de plek waar het allemaal begon. “Hier loopt 180.000 man rond. We hadden elkaar op zoveel manieren kunnen mislopen.”

Zondag 27 juli 2014. De laatste dj heeft zijn set gespeeld, het afsluitende vuurwerk wordt afgeschoten en meer dan 60.000 festivalgangers maken zich langzaam op om het festivalterrein te verlaten. Het is daar, op dat moment, dat Jens en Antonella elkaar leren kennen. Hij: een Bomenaar met een passie voor basketbal. Zij: een studente uit Colombia. “Mijn vrienden en ik waren aan de praat geraakt met enkele Colombiaanse meisjes”, vertelt Jens. “Ze hadden een Colombiaanse vlag bij, dus begonnen we spontaan te babbelen over alles wat we van Colombia kenden. Radamel Falcao, James Rodriguez, Shakira…” (lacht)

“Ik vond het heel fijn dat de jongens geïnteresseerd waren in onze Colombiaanse cultuur”, blikt Antonella terug. “We zijn na afloop van het festival met z’n allen nog tot 3 uur ’s nachts blijven praten in Bar Tabac, één van de cafés in de buurt. Al sprong Jens er voor mij wel meteen tussenuit. Het was al snel duidelijk dat we dezelfde interesses hadden. We luisterden naar dezelfde muziek, studeerden een gelijkaardige richting en dachten op dezelfde manier over het leven. Maar er is die avond niets gebeurd tussen ons en ik had de volgende dag al een vlucht uit België.”

Hier loopt 180.000 man rond. Soms denk ik weleens: wat als die meisjes destijds geen Colombiaanse vlag hadden bijgehad? Wat als mijn vrienden destijds niet dat gesprek waren gestart?

Jens Dillen

Facebook en Skype

Dankzij de sociale media blijven Jens en Antonella in contact. Een nauw en intensief contact. “We praatten letterlijk uren aan een stuk op Facebook en via Skype”, zegt Jens. “We begonnen elkaar leuker en leuker te vinden. In december van dat jaar ben ik een week op vakantie gegaan naar Colombia om Antonella op te zoeken. Ik maakte daar kennis met haar familie en Antonella en ik werden verliefd. Nadat ik in 2015 in België was afgestudeerd, ben ik een jaar naar Colombia verhuisd. Om daar nog een jaar te studeren, maar ook om bij Antonella te zijn. Ook toen ik begon te werken, kon ik om de twee maand één maand bij haar zijn.”

Jens en Antonella huwden op 1 juni in Colombia.
Mauro Cifuentes Jens en Antonella huwden op 1 juni in Colombia.

Luchtballon

In september vorig jaar zorgt Jens dan voor een onvergetelijke verrassing. “Tijdens een vlucht met een luchtballon heeft hij me ten huwelijk gevraagd”, glimlacht Antonella. “Het was echt ‘supercute’. Op 1 juni zijn we getrouwd in Colombia. Nu wonen we tijdelijk even bij Jens’ ouders in Boom, maar binnenkort verhuizen we naar onze eigen stek in Rumst. Het leven hier vergt voor mij een flinke aanpassing en ik mis mijn familie heel erg, maar mijn toekomst ligt in België, bij Jens. Mijn plan is om nu een jaar Nederlands te leren en daarna nog een jaar verder te studeren.”

Colombiaanse vlag

Maar voor het zo ver is, genieten Antonella en Jens eerst nog een weekend van Tomorrowland. De plek waar het voor hen allemaal is begonnen. “Het is fijn om hier voor het eerst als getrouwd koppel terug te zijn”, vindt Jens. “Eigenlijk is het gek dat uitgerekend hier onze wegen elkaar hebben gekruist. Hier loopt 180.000 man rond. Soms denk ik weleens: wat als die meisjes destijds geen Colombiaanse vlag hadden bijgehad? Wat als mijn vrienden destijds niet dat gesprek waren gestart? Antonella en ik hadden elkaar op zoveel manieren kunnen mislopen. Maar misschien was dit gewoon ‘meant to be’.”

Jens en Antonella huwden op 1 juni in Colombia.
Mauro Cifuentes Jens en Antonella huwden op 1 juni in Colombia.
Jens en Antonella huwden op 1 juni in Colombia.
Mauro Cifuentes Jens en Antonella huwden op 1 juni in Colombia.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.