Eerste Music for Life-actie komt er nu al aan: pannenkoekenslag voor Dolfijntje

Enkele vrijwilligers achter ‘Dolfijntje for Life’, met Guy Apers als tweede van rechts.
Benoit De Freine Enkele vrijwilligers achter ‘Dolfijntje for Life’, met Guy Apers als tweede van rechts.
Het is nog meer dan een half jaar wachten op Music for Life, maar het team rond ‘Dolfijntje for Life’ schiet nu alweer in actie. Eerst organiseren ze een pannenkoekenslag, daarna staan nog een bingo en een frietjesfestijn op de agenda. “We hopen deze keer minstens 6.000 euro in te zamelen”, klinkt het.

De vrijwilligers van ‘Dolfijntje for Life’ zijn er opnieuw bijzonder vroeg bij. Hoewel Music for Life pas in december plaatsvindt, zijn ze nu al volop de eerste acties aan het voorbereiden. De opbrengst gaat, net als de voorgaande jaren, naar het Willebroekse therapeutisch zwembad Dolfijntje. “Het is het vierde jaar op rij dat we geld inzamelen voor Dolfijntje”, zegt initiatiefnemer Guy Apers. “Het is allemaal begonnen toen ik in café Noeveren kwam vragen of ik er snoepzakken mocht verkopen. Cafébaas Siggy De Groot zag dat niet alleen zitten, hij was ook meteen bereid zelf mee op de kar te springen. Vandaag kunnen we terugvallen op een team van een dertigtal medewerkers die zich mee voor onze acties inzetten.”

Tot rust

Twee van die vrijwilligers zijn Rony Vanden Eynde en Nadine Minnebo uit Niel. Zij gaan met hun 13-jarige dochter Charlotte één keer per week naar Dolfijntje. “Charlotte is vijf weken vroeger op de wereld gekomen dan voorzien was. Bij haar geboorte heeft zij een hersenbloeding opgelopen, waardoor de linkerkant van haar lichaam deels verlamd is. Soms heeft ze hevige hoofdpijn of is ze boos, maar bij Dolfijntje komt ze helemaal tot rust. Ze kan er zwemmen bij een aangepaste temperatuur, bij zachte muziek en in rustige omstandigheden. Als zij nadien buitenkomt, voelt zij zich helemaal herboren. Toen we hoorden van Dolfijntje for Life, leek het dus ons maar normaal dat we ons mee zouden inzetten. Een initiatief als Dolfijntje moet absoluut blijven bestaan.”

Charlotte Vanden Eynde gaat één keer per week naar zwembad Dolfijntje. “Ze komt er helemaal tot rust,” zeggen haar ouders.  Intussen is Charlotte uitgegroeid tot het boegbeeld van ‘Dolfijntje for Life’.
Benoit De Freine Charlotte Vanden Eynde gaat één keer per week naar zwembad Dolfijntje. “Ze komt er helemaal tot rust,” zeggen haar ouders. Intussen is Charlotte uitgegroeid tot het boegbeeld van ‘Dolfijntje for Life’.

Het eerste wapenfeit dat op de agenda staat, is een pannenkoekenslag op zaterdag 25 mei. Van 13 tot 19 uur kan je in café Noeveren in de Nielsestraat in Boom terecht om pannenkoeken te gaan smullen voor het goede doel. Een pannenkoek met suiker of siroop kost 5 euro, een pannenkoek met ijs kost 6 euro. Doorlopend kan je ook deelnemen aan een tombola waarmee je altijd prijs hebt. In juni staat ook een bingo op de agenda en in september organiseert Dolfijntje for Life nog een frietjesfestijn. “Vorig jaar hebben we 5.300 euro kunnen overhandigen aan Dolfijntje, hoewel we geen grote evenementen hebben georganiseerd. Dus willen we deze keer de kaap van de 6.000 euro overschrijden”, klinkt het.

Wie de pannenkoekenslag wil bijwonen, kan zich inschrijven tot en met 18 mei. Dat kan bij Guy Apers op tel. 0472/40.76.90 of guy.apers.rupelboom@telenet.be of bij Siggy De Groot op tel. 0477/35.63.06 of in café Noeveren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.