Eerste beats knallen door de lucht op Tomorrowland: “Alles is hier beter dan op Duitse festivals, behalve het bier!”

Vijf dronken panda’s uit Duitsland maken The Gathering onveilig.
Klaas De Scheirder Vijf dronken panda’s uit Duitsland maken The Gathering onveilig.
Regi, Yves V, DJ Prinz, Flashback Force en twee kleppers van surprise-acts: de deejays die de vijftiende editie van Tomorrowland mogen aftrappen op preparty The Gathering op camping DreamVille. “Er wordt wel eens neer gekeken op plaatjes draaien op The Gathering, maar vergeet niet dat dit het tweede grootste podium is van het hele festival.”

Deejay Dzeager kreeg donderdagmiddag om één uur de eer om de allereerste plaat van vijftien jaar Tomorrowland op te leggen. In de loop van de namiddag stroomden 38.000 kampeerders toe op wat wellicht de grootste preparty van het land moet zijn.

“Naast grote internationale kleppers van artiesten geven we ook lokale talenten en vaste waarden uit het Antwerpse een plaats op dit podium”, klinkt het bij Tomorrowland. “Er wordt wel eens gelachen met deejays die ‘maar’ op de preparty van het festival mogen spelen. Maar vergis je niet. Er staat bijna veertigduizend man voor je neus als deejay. The Gathering is het tweede grootste podium van het volledige festival. Enkel Mainstage heeft een grotere capaciteit.”

Flashback Force geeft het beste van zichzelf op preparty The Gathering.
Klaas De Scheirder Flashback Force geeft het beste van zichzelf op preparty The Gathering.

Terwijl Mademoiselle Luna de knoppen overneemt van Flashback Force, steelt een leger pandaberen de show in het publiek. Onder die pakken blijkt een leger dronken Duitsers te zitten. Het is al hun vierde editie van Tomorrowland en ze noemen zichzelf veteranen. “Geen enkel festival in Duitsland kan tippen aan Tomorrowland”, benadrukt Joschka, één van de zatte beren. “De atmosfeer, de ervaring, de magie, de muziek. Alles is hier beter dan in Duitsland.”

“Behalve het bier!”, roept een andere panda nog na vooraleer hij een Colombiaanse schone ten dans vraagt en faalt.

Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rony stokart

    Het bier is niet alleen beter in Duitsland maar ook meer dan de helft goedkoper...