Drukke periode voor spoeddienst Reets ziekenhuis: 124 extra patiënten vanwege Tomorrowland

Tomorrowland.
Joel Hoylaerts / Photo News Tomorrowland.
Tomorrowland was ook voor de spoedgevallendienst van de Reetse afdeling van het AZ Rivierenland een extra drukke periode. Beide weekends heeft men daar in totaal 124 Tomorrowlandgangers verder geholpen.

De spoedgevallendienst van het AZ Rivierenland in Reet is voor Tomorrowlandgangers die medische hulp nodig hebben het dichtstbij gelegen ziekenhuis. Ook de afgelopen editie heeft men er opnieuw een flink aantal festivalgangers moeten verder helpen. “In het eerste weekend ging het om 61 extra patiënten gerelateerd aan Tomorrowland, in het tweede weekend telden we 63 extra Tomorrowlandpatiënten. De behandelingen hadden meestal te maken met orthopedische klachten, bijvoorbeeld na valincidenten, of met klachten ten gevolge van het warme weer. De cijfers liggen in de lijn van de afgelopen jaren, toen we per weekend een 70-tal Tomorrowlandpatiënten op de spoedafdeling hadden”, zegt communicatieverantwoordelijke Sofie Vermeulen.

In het ziekenhuis wordt in aanloop naar Tomorrowland iedere keer een stevig tandje bijgestoken. “We verhogen het aantal personeelsleden op spoed en schakelen extra verpleegkundigen en artsen in”, zegt Vermeulen. “Maar ook op de andere diensten op ons ziekenhuis wordt extra volk ingeschakeld. Er wordt daarnaast extra materiaal, voorraad en medicatie voorzien en de medewerkers krijgen nogmaals een specifieke heropfrissing van het rampenplan, in het geval dat zou worden ingeschakeld.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.