Drie keer feest dit weekend

Op de Heldenplaats brengen de vrijwilligers van de Kaaimannen en Ubuntu alles in gereedheid voor het feestweekend.
Foto Conaerts Op de Heldenplaats brengen de vrijwilligers van de Kaaimannen en Ubuntu alles in gereedheid voor het feestweekend.
Boom maakt zich op voor een spetterend feestweekend, met vanavond het Oktoberfest, morgen het straattheaterfestival Theater aan Twater en zondag het wereldfestival Ubuntu.

Momenteel wordt door de vrijwilligers van de vzw Kaaimannen en de vzw Ubuntu druk gewerkt om alles klaar te krijgen voor de start van wat een onvergetelijk feestweekend moet worden. De komende dagen worden er meer dan 20.000 bezoekers verwacht aan de Heldenplaats en de Boomse Kaai.


Het hoogtepunt - letterlijk en figuurlijk - wordt de elfde editie van Theater aan Twater, dat zaterdag kan uitpakken met tien uur theater, acrobatie en spektakel. Het wordt onder meer uitkijken naar de stunts van koorddanser Dider Pasquette en het verticale theater van Eventi Verticali.


Eén dag later worden de Kaai en de Heldenplaats ingepalmd door het Ubuntu Festival. Het wereldfestival heeft onder meer Buurman, Rootsriders, Radio Oorwoud en Hannelore Bedert en stand-up comedienne Veerle Malschaert kunnen strikken. Om 12 uur kan je op de Kaai opnieuw gratis gaan deelnemen aan 'De Langste Picknick'.


Het feestweekend wordt vanavond gepast ingezet met de vierde editie van het Oktoberfest. Vanaf 19 uur brengen feestbands Op Losse Schroeven en De Natte Gazette drie uur lang ambiance, meezing- en dansmuziek. De eerste vijftig dames die opdagen in een dirndl, winnen een goodie bag.


Alle info is te vinden op de websites www.kaaimannen.be en www.ubuntufestival.be. (BCOR)