De Velodroom wordt volgend jaar betalend

Oud-wielrenner Freddy Helsen (tweede van links) op de openingsdag van De Velodroom.
Foto Ben Conaerts Oud-wielrenner Freddy Helsen (tweede van links) op de openingsdag van De Velodroom.
Het nieuwe wielermuseum De Velodroom aan de Rupeldijk wordt vanaf volgend jaar betalend. Hoeveel de inkom zal bedragen, is nog niet beslist. Coördinator Patrick Van Dam beklemtoont wel dat het om een 'bescheiden bedrag' zal gaan.

Het belevingscentrum De Velodroom heeft er enkele uiterst succesvolle maanden op zitten. Sinds de opening eind juni zijn er in totaal al ongeveer 3.150 bezoekers over de vloer gekomen. Met onder meer honderden originele truitjes van bekende wielrenners, de fiets van streekrenner 'Rupske' Lauwers en de unieke gesigneerde tafel van 'Vive le Vélo' is het wielermuseum een hotspot voor iedereen die van ver of van nabij in de wielersport is geïnteresseerd. Maar waar bezoekers vandaag nog gratis kunnen langskomen, zal vanaf volgend jaar een inkomprijs worden gevraagd.

Laagdrempelig houden

"Het was al van bij de start van De Velodroom de bedoeling om op termijn betalend te worden", zegt coördinator Patrick Van Dam. "We willen in ons museum regelmatig uitpakken met nieuwe items en die kosten natuurlijk geld. Door inkom te vragen, kunnen we onze werkingsmiddelen wat opkrikken. Andere wielermusea, zoals dat van Roeselare, werken trouwens ook met een inkomprijs. Maar het zal bij ons sowieso een bescheiden bedrag worden. We willen er bewust voor kiezen om De Velodroom heel laagdrempelig te houden."


De Velodroom is dezer dagen geopend van woensdag tot vrijdag tussen 13 en 18 uur en in het weekend tussen 10 en 18 uur. Meer info is te vinden op de website


www.develodroom.be. (BCOR)