Circus Kummelé is gestart met lessenreeks

Circus Kummelé, het sociale circus van de vzw Kaaimannen, is van start gegaan met zijn lessenreeks. Elke zaterdagvoormiddag kunnen kinderen van 6 tot 13 jaar terecht in zaal Pertsgad om hun eerste stapjes te zetten in de circuswereld. "We werken met twee leeftijdsgroepen, namelijk van 6 tot 9 jaar tussen 9.15 en 10.30 uur en van 9 tot 13 jaar tussen 10.45 en 12 uur", zegt Peter De Ridder, voorzitter van de vzw Kaaimannen. "We houden de groepen beperkt tot maximaal tien kinderen per groep en de lessen worden gegeven door een professionele circusdocente."


Met Circus Kummelé - Booms dialect voor 'salto' - richten de Kaaimannen zich op kinderen uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen. "Deze kinderen kunnen zich geen betaalde hobby permitteren en komen omwille van hun moeilijke situatie ook zelden in aanraking met kunst of cultuur. Wij denken dat circuslessen hier iets kunnen betekenen", luidt het.


In beide leeftijdsgroepen zijn er nog een aantal plaatsen vrij. In samenspraak met de lesgeefster kunnen ook oudere kinderen meedoen of kunnen broers en zusjes bij elkaar in de groep worden gezet. Wie wil deelnemen, kan volgende zaterdag afzakken naar zaal Pertsgad. De lessen staan open voor kinderen uit de hele regio. (BCOR)