Buurthuis Tomorrowland maakt balans op: “Vooral meldingen over mobiliteit en helikopters”

Het buurthuis van Tomorrowland.
Benoit De Freine Het buurthuis van Tomorrowland.
Het Buurthuis van Tomorrowland kan terugblikken op twee rustige festivalweekends. De meeste opmerkingen die er zijn binnengekomen, gingen zoals gebruikelijk over de mobiliteit. Al waren er ook meldingen over de vele helikopters die rond het festivalterrein vlogen. 

“Voor veel buurtbewoners is het niet altijd duidelijk of en hoe ze zich kunnen verplaatsen”, zegt ombudsman Ivo Corbeels. “Vooral in de oranje zone is het verwarrend. De stewards hebben daar de instructie om bezoekers van bewoners door te laten en festivalgangers te weren. Maar wat doe je bijvoorbeeld met festivalgangers die in een tuin van een bewoner hun tentje hebben opgeslagen? Het is soms een moeilijke oefening, maar dat kan je oplossen met een telefoontje naar ons.”

Een andere veelgehoorde opmerking van de voorbije weekends ging over de helikopters die tot ’s nachts in de regio bleven vliegen. “Tomorrowflights, een organisatie uit Willebroek, pakte deze editie voor het eerst uit met commerciële helikoptervluchten boven het festival”, weet Corbeels. “Boven het festivaldomein heerst een no-flyzone, maar als de helikopters zich daar aan houden, kunnen we verder weinig doen.”

Steeds beter georganiseerd

De medewerkers van het buurthuis – ze zijn met zes – hebben een dertigtal aanspreekpunten binnen de organisatie. Elke melding die binnenkomt, wordt naar hen doorgestuurd. “We kunnen veel doen, behalve gratis tickets geven en de muziek stiller zetten”, lacht Corbeels. “We hebben dit Buurthuis nu negen jaar en ik kan zeggen dat het aantal meldingen iedere editie afneemt. Veel problemen zijn de afgelopen jaren al opgelost geraakt en het festival wordt alsmaar beter en beter georganiseerd.”

Het Buurthuis blijft nog open tot en met dinsdag 30 juli. Tot en met 31 augustus kan je de medewerkers telefonisch bereiken via het nummer 0800 19009.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Steve Bal

    Had een mailtje gestuurd en kreeg...zes keer antwoord...zes verschillende antwoorden