Bouwmaatschappij dreigt met rechtszaak tegen Boom één

De felle kritiek van oppositiepartij Boom één op het project met winkelruimte en vijf sociale appartementen krijgt mogelijk een juridisch staartje. Een kritisch artikel dat de partij vorige maand op haar website heeft gezet, is bij Goed Wonen Rupelstreek in het verkeerde keelgat gesloten. De sociale bouwmaatschappij dreigt met een juridische procedure als Boom één het artikel niet verwijdert.


"Het publiceren van de gedetailleerde gegevens van ons project heeft schadelijke gevolgen veroorzaakt. Het imago van het nieuwbouwproject heeft door de publicatie ernstige schade opgelopen", luidt het bij Goed Wonen Rupelstreek. Eerder ontving Boom één al een brief van meerderheidspartij Open Vld met de vraag om excuses.


"Dit heb ik in heel mijn periode als gemeenteraadslid nog nooit meegemaakt", reageert Peter De Ridder (Boom één). "Geen enkel cijfer dat we hebben gepubliceerd op de website, was op dat moment naast de waarheid. We laten ons de mond niet snoeren en gaan ons artikel niet verwijderen. Wel passen we de tekst op de website aan met de meest actuele cijfers." (BCOR)