Beruchte tienergangster (18) breekt pols van agent

Gearresteerd voor vier gewapend overvallen

Lokale Politie Antwerpen
Komt het nog ooit goed met Faissal A.? De toen 17-jarige jongen werd vorig jaar even nationaal nieuws toen hij na een overval werd vrijgelaten wegens plaatsgebrek in de gesloten instelling van Everberg. Gisteren werd hij weer gepakt. Hij wordt nu verdacht van vier gewapende overvallen. 

Faissal A. is ondertussen achttien jaar. Op die volwassen leeftijd verdien je een plaats in de gevangenis van de Begijnenstraat. De jongeman wordt verdacht van drie gewapende overvallen in Boom en één in Antwerpen. Mogelijk is hij ook verantwoordelijk voor het in brand steken van een auto van een liefdesrivaal op het Kiel vorige dinsdag. 

Inspecteurs van het wijkteam Kiel van de lokale PZ Antwerpen controleerden woensdagnamiddag een instelling in de Abdijstraat op het Kiel. Ze waren op zoek naar een geseinde verdachte van minstens vier overvallen. Tijdens de eerdere controle kon de verdachte nog ontsnappen, maar woensdag slaagde de politie erin de achttienjarige verdachte te overmeesteren en te arresteren. Bij de interventie brak één van de inspecteurs zijn pols door het verzet van de verdachte.

De jongeman komt in aanmerking voor minstens vier gewapende overvallen. Tijdens de kerstvakantie werden twee kapperszaken en een apotheker in Boom overvallen door een jongeman die de medewerkers bedreigde met een mes en geld uit de kassa eiste. Eén van de medewerkers kreeg zelfs een mes op de keel gedrukt. In het midden van deze maand werd een zonnebankcentrum op de Sint-Bernardsesteenweg in Antwerpen op een gelijkaardige manier overvallen door een man met dezelfde persoonsbeschrijving.

Het onderzoek werd geleid door de lokale recherche van de politiezone Rupel dat al snel naar de verdachte leidde die nu is opgepakt. Hij kon ook gelinkt worden aan de overval op de Sint-Bernardsesteenweg. Bij een huiszoeking in Boom vond de PZ Rupel verdere aanwijzingen richting de verdachte maar ook toen kon hij ontsnappen. Hij werd daarop geseind en woensdag dus gearresteerd.

De onderzoeksrechter bevestigde woensdag nog de aanhouding van de verdachte. Het onderzoek is intussen overgenomen door de lokale recherche van de politiezone Antwerpen.
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francois Van Mol

  Justitie , het volk ter kwader trouw en met voorbedachte rade . Zoveel is mij toch wel erg duidelijk nu. Of dat dit weer niet te voorspellen was. Crimineel !

 • Elisa deJong

  Los gelaten omdat er geen plaats was??? Dat ga je niet menen!! Daardoor onschuldige mensen de dupe geworden van deze man. Verschrikkelijk. als overheid hoor je mensen te beschermen voor dit soort mensen. En dan loslaten.. terwijl hij in een gesloten afdeling hoorde..

 • etienne vijverman

  ja onze politie is aan handen en voeten gebonden ....... geef ze wat meer vrijheid dan zullen er minder agenten gewond geraken ....criminelen zijn geen dutjes hoor en kunnen wat verdragen als het in hun kraam past

 • Roger Cooks

  Is er nu weer geen halve gare die hem "onder strenge voorwaarden" moet vrijlaten ? Steek zo'n afval desnoods met 4 in één cel! Maar nee, hier leggen ze graag nog wat eieren onder zo'n crapuul.. Geens kan het misschien nog wat komen knuffelen.

 • Willem Ledder

  Ik ben eens in de ruïne van het kasteel in Bouillon geweest, daar hadden ze een vergeetput, was misschien nog niet zo'n dom idee voor sommige figuren.