Atheneum Boom brengt tachtig lopers aan start van Antwerp 10 Miles

De Antwerp 10 Miles krijgt dit jaar een flinke afvaardiging van het Atheneum Boom aan de start.
BELGA De Antwerp 10 Miles krijgt dit jaar een flinke afvaardiging van het Atheneum Boom aan de start.

Het Atheneum Boom zal op zondag 28 april met een flinke afvaardiging aan de start staan van de Antwerp Ten Miles. Ongeveer tachtig leerlingen en personeelsleden zullen er minstens zestien kilometer voor hun rekening proberen nemen. Drie onder hen durven nóg hoger te mikken en staan aan de start van de marathon.

“Het merendeel van de deelnemende leerlingen komt uit de sportafdelingen, al doen er ook wel wat studenten uit de andere richtingen mee”, zegt directeur Marjan Chaubet. “We willen als fitte en gezonde school zoveel mogelijk mensen motiveren om aan sport te doen. Het zou mooi zijn als we ooit met meer dan 100 aan de start van de Ten Miles kunnen staan.”

De directeur zal zondag het goede voorbeeld geven en trekt ook zelf de loopschoenen aan. “Het wordt pas mijn eerste deelname, dus ik hoop dat ik de finish haal”, blijft ze bescheiden. “Maar we gaan allemaal samen lopen, in één grote groep. Dus ik hoop dat de anderen me onderweg wat kunnen motiveren. Al vermoed ik dat ik vooral achteraan zal te vinden zijn.” (lacht)
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.