Asbeststort aan Bosstraat wordt verder omheind

Het stort aan de Bosstraat.
Actiegroep Red Onze Kleiputten Het stort aan de Bosstraat.
De werken aan de afsluiting van het asbeststort in de Kleiputten ter hoogte van de Bosstraat in Boom worden vanaf maandag 2 september verdergezet. Aan de oostelijke zijde van het stort wordt een afsluiting geplaatst. Het is de laatste fase van de werken.

De verwachting is dat de plaatsing van de afsluiting eenvoudiger zal zijn. Het nieuwe traject van de afsluiting verloopt tenslotte bijna volledig langs bestaande wandelpaden, zonder hoogteverschillen en makkelijker bereikbaar. Het nieuwe traject is bovendien heel wat ruimer dan het asbeststort, zodat elk contact met het asbeststort bij de plaatsing vermeden wordt. De afsluiting zal zodanig geplaatst worden dat de wandelpaden buiten het af te sluiten gebied vallen en hierdoor nog gebruikt kunnen worden.

De werken zullen uitgevoerd worden met een kleine vijftonskraan met een trilblok. Voor het aanvoeren van het nodige materiaal wordt gebruik gemaakt van een wiellader. Kapwerken zijn onvermijdelijk voor het plaatsen van deze omheining, maar worden tot een minimum beperkt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.