Als volleerde acrobaten

De kinderen vormen onder het goedkeurend oog van familie een menselijke piramide.
De Freine De kinderen vormen onder het goedkeurend oog van familie een menselijke piramide.
Het eerste circuskamp van Circus Kummelé, het sociale circus van de vzw Kaaimannen, zit erop. Met een toonmoment gistermiddag demonstreerden de kinderen wat ze deze week allemaal hadden geleerd.

De voorbije week werden veertien kindjes tussen zes en twaalf jaar, allen uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen, ingeleid in de wereld van het circus. In de turnzaal van turnkring Volharding kregen ze allerlei spectaculaire circuskunstjes aangeleerd. Een toonmoment vormde gisteren de passende afsluiter van het circuskamp. "Maar dit was pas het eerste echte voorproefje", zegt Patrick Poppe van de vzw Kaaimannen. "In september gaan we van start met wekelijkse circuslessen in zaal Pertsgad. Daar zijn deze kinderen hopelijk allemaal weer opnieuw van de partij. Het doel is om hen volgend jaar een plaats te kunnen geven op ons straattheaterfestival Theater aan Twater."

Subsidie

Circus Kummelé heeft intussen goed nieuws ontvangen op het financiële front. Het sociale circus kan namelijk rekenen op een subsidie van liefst 7.000 euro van het Nike Community Impact Funds. "Daarmee willen Nike en de Koning Boudewijnstichting duurzame initiatieven steunen die sport inzetten als middel om kwetsbare kinderen en jongeren meer kansen te bieden", zegt Poppe. Vrijwilligers of sponsors die zich willen engageren voor Circus Kummelé kunnen contact opnemen via info@kaaimannen.be. (BCOR)