Alles weten over autodeelproject? Deze avond infomoment

Schepen Kris Van Hoeck en duurzaamheidsambtenaar Heidi Nuyts stellen het autodeelproject voor.
Foto Benoit De Freine Schepen Kris Van Hoeck en duurzaamheidsambtenaar Heidi Nuyts stellen het autodeelproject voor.
Zoals gepland gaat het gemeentebestuur van Boom van start met een autodeelproject. Vanavond om 19.30 uur vindt er alvast een infomoment plaats in het gemeentehuis.

Het gemeentebestuur heeft vorig jaar haar verouderd wagenpark vervangen door nieuwe voertuigen op aardgas. Daarvan worden nu twee personenwagens en één gesloten bestelwagen ter beschikking gesteld voor autodelen. "Bedoeling is om deze wagens buiten de kantooruren en tijdens het weekend met onze bewoners te delen", zegt schepen van Milieu Kris Van Hoeck (CD&V). "Bij autodelen maken meerdere mensen gebruik van één of meerdere gezamenlijke wagens. De wagen wordt enkel gebruikt als hij nodig is. In de andere gevallen kan iemand anders hem gebruiken. Op die manier wordt een wagen zo optimaal mogelijk gebruikt."


Om gebruik te kunnen maken van de voertuigen, moet je lid worden van de autodeelgroep. Daartoe kunnen enkel inwoners van Boom, personeel van de gemeente of het OCMW van Boom en leden van Boomse verenigingen toetreden. Personen jonger dan 21 jaar of met een voorlopig rijbewijs worden uitgesloten. De personenwagens kunnen op werkdagen tussen 18 en 7 uur worden ontleend. In het weekend van vrijdagavond 17 uur tot maandagochtend 7 uur kan je de personenwagens en de gesloten bestelwagen ontlenen.


Vanavond om 19.30 uur organiseert de gemeente voor alle geïnteresseerden een infomoment. Dat vindt plaats in de Lombaertszaal van het gemeentehuis. (BCOR)