Absurde taferelen: Leopold (63) neemt elektriciteit af uit appartement op vierde verdieping om scooter op te laden

Er loopt een kabel vanuit Leopolds appartement op de vierde verdieping helemaal naar zijn elektrische scooter buiten.
Ben Conaerts Er loopt een kabel vanuit Leopolds appartement op de vierde verdieping helemaal naar zijn elektrische scooter buiten.
Het gebrek aan oplaadpunten voor elektrische scooters in Boom leidt tot opmerkelijke situaties. Leopold Noots, die dinsdag al zijn beklag deed in deze krant, heeft er nu niet beter op gevonden dan voor zijn scooter elektriciteit af te nemen uit zijn eigen appartement op de vierde verdieping.

In de sociale appartementen in de Antwerpsestraat speelt zich dezer dagen een absurd tafereel af. Om zijn elektrische scooter op te laden, maakt Leopold gebruik van een meterslange kabel die vanuit zijn appartement op de vierde verdieping buiten naar de scooter loopt. Allerminst een ideale situatie, maar volgens Leopold en zijn mantelzorgster Tamara Boey is het op dit moment de enige oplossing.

Eerder had sociale huisvestingsmaatschappij Goed Wonen Rupelstreek voorgesteld om de scooter te stallen in de ondergrondse parking aan de sociale woningen in de Elzenstraat. Daar zou het voertuig veilig staan en over een oplaadpunt beschikken. De gevraagde waarborg van 100 euro was een hoge drempel voor Leopold, maar hij slaagde er alsnog in het geld bij elkaar te krijgen. Alleen trok Goed Wonen Rupelstreek het voorstel weer in, toen bleek dat Leopold nog met achterstallige betalingen zat.

Leopold en Tamara kunnen de scooter eindelijk opladen, maar het heeft hen wel wat moeite gekost en een ideale situatie is het allerminst.
Ben Conaerts Leopold en Tamara kunnen de scooter eindelijk opladen, maar het heeft hen wel wat moeite gekost en een ideale situatie is het allerminst.

Frank Maeremans, directeur van Goed Wonen Rupelstreek, wil wegens privacyredenen niet ingaan op de financiële kant van het verhaal, maar zegt wel bereid te zijn om mee te denken aan een oplossing. “We zitten donderdag samen met de betrokkenen en hopelijk kunnen we er samen uit komen.”

Intussen wordt er volgens Maeremans ook gewerkt aan een structurele oplossing voor het gebrek aan oplaadpunten. “Begin volgend jaar zullen er omgevingswerken worden uitgevoerd aan de appartementen in de Antwerpsestraat. We gaan kijken of we dan ook de garages minder steil kunnen maken en daar oplaadpunten voor scooters kunnen voorzien.”
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jorick Lefever

  Al die eletrische auto's trekt op niets wat gaje doen met al die batterijen die na x tijd moeten vervangen worden

 • Theo Van Hoof

  Jij wil dat een E-auto in een garage wordt opgeladen Sjonny Martero? Dat mag je doen in jou huis. Liefst niet in de keldergarage van mijn appartement. Er zullen er nog meer in brand geraken dan je lief is. Als iedereen elektrisch rijd, ga dan eens kijken in een stad waar honderden kabels over het voetpad zullen liggen.

 • Dirk Wille

  Ik word het zó beu over dat electrisch gedoe, en het ergste is dat er geen sluitende bewijzen zijn voor het klimaat én milieu!!!! Nog erger: de bewijzen dat kerncentrales de meest milieuvriendelijke zijn, alsook de dieselwagens, en dat men nét déze nu in het vizier heeft, doet mijn haren ten berge rijzen!!!! Wij hebben hier in België de grootste rotzooi van politiekers, alleen maar goed om hun eigen zakken te vullen, de mensen een rad voor de ogen te draaien, en voor de rest in slaap te vallen.

 • Ronny Biesen

  Vooral allemaal electrisch gaan in Belgie, dan vallen de ogen van onze politici wel open. Als iedereen stil staat en de stroom massaal uitvalt.

 • Johnny L Verhoeven

  Elke parkeerplaats zou moeten voorzien zijn van een laadpaal.