38.000 kampeerders verlaten Dreamville: “We komen zeker terug!”

Opruimen van camping Dreamville op Tomorrowland.
Benoit De Freine Opruimen van camping Dreamville op Tomorrowland.
Na ruim drie dagen ‘madness’ zijn de 38.000 kampeerders van Dreamville vandaag begonnen aan hun terugtocht. Terwijl de laatste langslapers hun tentje nog moesten opkramen, waren de kuisploegen al volop in actie geschoten. Tegen dinsdag moet het grootste deel van het afval al opgekuist zijn.

Het is een zwaar weekend geweest voor de ‘People of Tomorrow’ die op Dreamville verbleven. Donderdag kwamen ze toe in ondraaglijk hoge temperaturen, terwijl de laatste twee dagen eerder grijs en regenachtig waren. “We hebben alle seizoenen gehad op vier dagen tijd”, vatten Ernest Reyes (32) uit Mexico en Andrea Caro (25) uit Colombia samen. “Zelfs voor ons, Zuid-Amerikanen, was het donderdag véél te warm. Gisteren (zondag, red.) was het dan weer bijzonder koud. Maar we hebben een onvergetelijke vierdaagse achter de rug. De muziek, het geluid, de podia: we hebben er geen woorden voor. Dit is met voorsprong het beste festival dat we ooit hebben meegemaakt. We komen zeker terug.”

Finale

Ook bij Fabian Legrand (35) en Matthieu Dehon (36) uit Bergen hebben de weersomstandigheden er serieus ingehakt. “Vooral zaterdag, met de aanhoudende regen, was een lastige dag. We hebben geen poncho’s kunnen bemachtigen en omdat we geen zin hadden om in de regen te gaan staan aan de mainstage, hebben we lang in onze tent gezeten op de camping. Maar de rest van het weekend was buitengewoon. Zeker de afsluitende finale van zondagavond was prachtig: Dimitri Vegas & Like Mike én Steve Aoki, drie absolute toppers op één podium. Het was deze keer onze vierde editie Tomorrowland. Volgend jaar zouden we er graag voor de vijfde keer bij zijn.”

Fabian Legrand & Matthieu Dehon.
Benoit De Freine Fabian Legrand & Matthieu Dehon.

Tomorrowlandfietsen

Terwijl de laatste kampeerders hun tentje nog aan het opkramen waren, was de opkuis van Dreamville al even aan de gang. “Het is goed dat het vandaag zonnig weer is, dan doen de kampeerders extra moeite om alles mee te nemen”, zegt Lori Maes, projectcoördinator van Love Tomorrow. “Maar ik ben natuurlijk nooit helemaal tevreden als ik na vier dagen de camping overschouw. Elk stuk afval dat achterblijft, is er één te veel. Maar we zetten ieder jaar wel flinke sprongen in de goede richting. Deze editie hebben we in het bijzonder veel ingezet op een meer actieve PMD-ophaling. Mede daardoor konden we afgelopen zaterdag meer dan 10 ton zuivere PMD afvoeren.”

Al dat PMD wordt vervolgend gesorteerd en gebruikt als grondstof voor allerlei nieuwe producten. Zo worden van weggegooide blikjes zelfs ‘limited edition’ Tomorrowlandfietsen gemaakt. “Dat is bedoeld om te inspireren”, zegt Maes. “Om aan te tonen dat wat op het eerste gezicht slechts afval is, ook kan dienen als waardevolle grondstof. De beste ambassadeurs van de Recycle Team maken later kans om een van deze fietsen te winnen.”

Buitenspeeltuin

Tegen dinsdag moet het grootste deel van het kampeerterrein al weer proper zijn. Ook De Schorre zal de komende weken geleidelijk aan opnieuw meer toegankelijk worden. Vanaf dinsdag 30 juli zijn de brasserie en de buitenspeeltuin weer open en bereikbaar via de hoofdingang. Vanaf 9 augustus zijn ook het Barrevoetspad, de onthaalbalie van De Schorre en congrescentrum De Pitte weer open en bereikbaar en kan je in het recreatiedomein opnieuw gaan minigolven en waterfietsen.

Opruimen van camping Dreamville op Tomorrowland.
Benoit De Freine Opruimen van camping Dreamville op Tomorrowland.
Ernest Reyes & Andrea Caro.
Benoit De Freine Ernest Reyes & Andrea Caro.
Opruimen van camping Dreamville op Tomorrowland.
Benoit De Freine Opruimen van camping Dreamville op Tomorrowland.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.