160 sociale flats verdwijnen onder sloophamer

Een graafmachine breekt de daken van de huizen af.
De Freine Een graafmachine breekt de daken van de huizen af.
De aannemer is gisteren gestart met de sloop van het eerste van drie gebouwen met sociale appartementen in de Velodroomstraat. De flats zijn niet eens 25 jaar oud, maar vertoonden volgens eigenaar Goed Wonen Rupelstreek te veel mankementen.

De Velodroomstraat zal er binnenkort een flink stuk anders uitzien. Drie flatgebouwen van sociale huisvestingsmaatschappij Goed Wonen Rupelstreek gaan er stuk voor stuk tegen de vlakte. De aannemer is inmiddels gestart met de sloop van het gebouw met huisnummers 42 tot 56. Daarna volgen de gebouwen met huisnummers 58 tot 68 en huisnummers 126 tot 136. In totaal verdwijnen er daarmee 160 sociale appartementen. Als alles volgens planning verloopt, is de sloop in januari volgend jaar voltooid.


De appartementen werden opgetrokken in 1993 en 1994 en zijn van in het begin een zorgenkind geweest voor Goed Wonen Rupelstreek. "Door de jaren heen doken er tal van bouwkundige problemen op, wat leidde tot grote ontevredenheid bij de bewoners", zegt directeur Frank Maeremans.


"Een bouwtechnische analyse en een haalbaarheidsstudie brachten in 2012 nog een aantal andere problemen aan het licht, zowel op bouwtechnisch vlak als op het vlak van wetgeving. Omdat de renovatiekosten te hoog zouden oplopen, hebben we uiteindelijk beslist de gebouwen te laten slopen." (BCOR)