"Chihuahua verjoeg inbreker"

DIEF IN HUIS CHARMEZANGER STEVE TIELENS VLUCHT WEG ZONDER BUIT

Steve Tielens met de held van de dag, zijn chihuahua.
Laenen Steve Tielens met de held van de dag, zijn chihuahua.
Er is een inbreker binnengeraakt in het huis van charmezanger Steve Tielens. Woensdagavond stond er in de traphal opeens een onbekende voor de neus van de familie Tielens. "De inbreker moest zonder buit op de vlucht slaan, we zijn dus met de schrik vrijgekomen."

Woensdagavond werd er in Boom ingebroken in de woning van charmezanger Steve Tielens, onder andere bekend van zijn passages in de VIER-programma's Komen Eten en The Show Must Go On. De inbreker werd betrapt door Steve's familie, en sloeg zonder buit op de vlucht. De politie zou dezelfde nacht nog iemand hebben opgepakt.

Steve zelf was niet thuis toen de feiten zich voordeden: "Ik zat op een vergadering in Rumst toen ik opeens telefoon kreeg van mijn vrouw Veerle. Die was helemaal in paniek omdat er een onbekende man in onze gang stond. De man had een donkere blik in zijn ogen, had een kap op en was in de rugzak van onze zoon aan het snuffelen." Bij het horen van dat nieuws snelde Steve zo snel mogelijk naar huis en waarschuwde hij ondertussen de politie.

"Als je zo snel mogelijk naar huis wil geraken naar je paniekerige vrouw en twee kinderen die je aan de lijn probeert te houden, kan je niet geloven wat er allemaal door je hoofd spookt. Het was een echte nachtmerrie. We zijn wel met de schrik weggekomen, maar je weet nooit wat er kan gebeuren in zo'n situatie."

De dader is door de aanwezigheid van het gezin gaan lopen en heeft in zijn vlucht de rugzak van Steve's zoon achtergelaten in de voortuin. "Ik heb twee honden thuis, maar de kleinste chihuahua liet het hardste van zich horen bij het zien van de inbreker. Gelukkig heeft al die activiteit in ons huis de inbreker op de vlucht doen slaan. Stel je voor dat er niemand thuis was, of dat iedereen aan het slapen was?"

Geen enkel risico

"Wij hebben geen sporen van braak gevonden", gaat Steve verder. "De inbreker heeft het slot van onze voordeur dus op inventieve manier kunnen openen. Maar wij nemen geen risico's meer. De politie heeft ons een flyer gegeven met inbraakpreventietips en die nemen wij ter harte. De eerste maatregelen om ervoor te zorgen dat ze niet meer binnen kunnen door deuren of ramen, zijn al genomen", klinkt het vastberaden. De inbreker zou alleen gehandeld hebben en dezelfde avond nog hebben ingebroken in Boom bij Alvo Super Post en restaurant Den Boom. Er zou die nacht ook iemand zijn opgepakt door de politie, maar dat is nog niet officieel bevestigd.