VIDEO. Klas van jongen met zware brandwonden wint ontmoeting met Rode Duivels. En dan barst het feest hélemaal los

De leerlingen van klas 3A van de lagere gemeenteschool zijn dolgelukkig én dankbaar met de 4.715 stemmen die ze kregen.
Marc Aerts De leerlingen van klas 3A van de lagere gemeenteschool zijn dolgelukkig én dankbaar met de 4.715 stemmen die ze kregen.
De leerlingen van klas 3A in de lagere gemeenteschool van Bonheiden zijn donderdagmiddag helemaal uit hun dak gegaan. Ze wonnen een ontmoeting met de Rode Duivels, na hun deelname aan een wedstrijd van Bednet.

“Eén van onze leerlingen uit 3A, Jonas, raakte tijdens de kerstvakantie zwaar verbrand. Na een heel moeilijke en pijnlijke eerste maand gaat het gelukkig al een pak beter met hem. Maar Jonas verblijft wel nog steeds in het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek. Dankzij Bednet kan hij toch de lessen volgen en contact houden met zijn vrienden”, zegt schooldirecteur Piet Wauters.

“Naar aanleiding van de jaarlijkse pyjamadag organiseerde Bednet een toffe wedstrijd: wie een leuke foto instuurde van de klas in pyjama, maakte kans op een ontmoeting met de Rode Duivels. We besloten meteen onze kans te wagen, want Jonas is een grote voetbalfan. Hij supportert voor KV Mechelen, maar natuurlijk ook voor onze nationale voetbalploeg.”

De leerlingen van klas 3A van de lagere gemeenteschool van Bonheiden vertellen via Bednet aan klasgenootje Jonas dat ze de wedstrijd wonnen.
Marc Aerts De leerlingen van klas 3A van de lagere gemeenteschool van Bonheiden vertellen via Bednet aan klasgenootje Jonas dat ze de wedstrijd wonnen.

“De voorbije weken werd er stevig campagne gevoerd door onze kinderen én de leerkrachten, om zo veel mogelijk ‘likes’ te krijgen voor onze foto. We stonden zelfs even meer dan 1.000 stemmen achter op een andere school, dus het was alle hens aan dek en spannend aftellen naar donderdagmiddag. Maar dankzij de inzet en het netwerk van iedereen op school wonnen wij met 4.715 stemmen uiteindelijk toch de hoofdprijs", vertelt Wauters.

Kinderchampagne

“De kinderen gingen helemaal uit hun dak toen ze beseften dat ze de winnaars waren. We lieten kinderchampagne aanrukken en in de klas werd een feestje gebouwd. En meteen werd via Bednet ook verbinding gemaakt met Jonas in het ziekenhuis, zodat ook hij kon meegenieten. Wanneer we precies naar de training van de Rode Duivels zullen trekken, laten we van hem en zijn gezondheid afhangen. Als één iemand niet mag ontbreken, is het Jonas wel.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
De leerlingen van klas 3A van de lagere gemeenteschool van Bonheiden volgden het aantal stemmen nauwgezet
Marc Aerts De leerlingen van klas 3A van de lagere gemeenteschool van Bonheiden volgden het aantal stemmen nauwgezet
De leerlingen van klas 3A van de lagere gemeenteschool van Bonheiden gingen donderdagmiddag helemaal uit hun dak.
Marc Aerts De leerlingen van klas 3A van de lagere gemeenteschool van Bonheiden gingen donderdagmiddag helemaal uit hun dak.
De leerlingen van klas 3A van de lagere gemeenteschool van Bonheiden gingen donderdagmiddag helemaal uit hun dak.
Marc Aerts De leerlingen van klas 3A van de lagere gemeenteschool van Bonheiden gingen donderdagmiddag helemaal uit hun dak.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.