Veel kinderen op pad voor koekenzingen

Koekenzingen in Bonheiden.
Marc Aerts Koekenzingen in Bonheiden.
De jaarwisseling is voor veel kinderen het sein om liedjes te gaan zingen in ruil voor zoets. De traditie blijkt nog lang niet uitgezongen.

Dinsdag waren er veel kinderen op pad in Bonheiden voor het koekenzingen, op het eerste zicht meer dan vorig jaar. Bij veel bewoners en handelaars werden ze gul beloond voor hun liedje, al bleken die laatste niet altijd tijd te hebben voor de zangertjes. ‘Lieve kindjes, je moet niet zingen. Het is een beetje druk hier. Neem maar een snoepje’ stond bij een winkelier te lezen in een goed gevulde snoepmand.

Koekenzingen in Bonheiden.
Marc Aerts Koekenzingen in Bonheiden.

Ook politici bakken graag zoete broodjes met de kinderen. N-VA trakteerde in Bonheiden en Rijmenam op 600 pannenkoeken en chocolademerk, Samen Anders op 500 pannenkoeken in Sint-Katelijne- en Onze-Lieve-Vrouw-Waver. “Er waren meer zangers dan vorig jaar. Vorig jaar brachten we na afloop nog pannenkoeken naar het rustoord, dat was dit jaar niet nodig”, lacht Tom Ongena.

Samen Anders trakteert nieuwjaarszangertjes op pannenkoeken
David Legreve Samen Anders trakteert nieuwjaarszangertjes op pannenkoeken
Koekenzingen bij N-VA
Marc Aerts Koekenzingen bij N-VAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.