Speelpleinwerking Weyneshof bouwt kapel om tot polyvalente ruimte voor kleuters

Opening van 'De Schuur' in het Weyneshof
David Legreve Opening van 'De Schuur' in het Weyneshof
Bij speelpleinwerking Weyneshof in Rijmenam ging vandaag de vernieuwde accommodatie ‘De Schuur’ officieel open. Wat ooit een kapel was voor buurtbewoners, is nu een polyvalente ruimte voor kleuters. “We hebben een heel groot domein, maar het ontbrak ons nog aan binnenspeelruimte”, klinkt het bij het bestuur van Weyneshof.

Al enkele jaren is Weyneshof vzw bezig met het renoveren van de eeuwenoude gebouwen op hun domein aan de Weynesbaan. De grootste realisatie van de afgelopen jaren was de totaalrenovatie van ‘De Schuur,’ het gebouw dat tot ongeveer tien jaar geleden dienst deed als kapel, maar van oorsprong een schuur was bij het hoevecomplex vooraan het domein. “Enkele jaren geleden zijn we met de verbouwing van ‘De Schuur’ gestart; geen kleine klus. Er kwamen nieuwe voorzieningen, een vals plafond een nieuwe vloer en er werd een industriële keuken geïnstalleerd. De verbouwingswerken verliepen in drie fases”, weet Selim Abdou, bestuurd van de vzw en voorzitter van de domeinraad.

RIJMENAM Opening van 'De Schuur' in het Weyneshof
David Legreve RIJMENAM Opening van 'De Schuur' in het Weyneshof

“De Schuur zal voornamelijk onderdak bieden aan onze kleuters. We hebben een heel groot domein, maar het ontbrak ons nog aan binnenspeelruimte, specifiek voor die leeftijdscategorie. Momenteel ontvangen we dagelijks een zestigtal kleuters op het domein. In het verleden konden wij ze alleen maar opvangen in een kleinere hoeve, waar te weinig plaats was. Dat probleem is nu van de baan en met ‘De Schuur’ hebben we meer speelruimte voor de kinderen én ademruimte voor onze animatoren.” 

80.000 euro 

Schepen van Jeugd in Mechelen Abdrahman Labsir (Open Vld) kwam de vernieuwde accommodatie van Speelpleinwerking Weyneshof officieel openen. Kinderen en animatoren traden op voor de schepen, die vervolgens op het domein een rondleiding kreeg. De stad Mechelen heeft de realisatie van de vernieuwde schuur mede mogelijk gemaakt door de nodige financiering te voorzien. “De vernieuwingswerken hadden een prijskaartje van zo’n 80.000 euro, waarvan wij zelf een vierde moesten betalen. Als vzw halen wij alleen inkomsten uit de verhuur van onze accommodatie en de inschrijvingsgelden van de kinderen. Wij zijn dan ook heel tevreden met de financiële steun van Stad Mechelen”, legt Selim uit.

RIJMENAM Opening van 'De Schuur' in het Weyneshof
David Legreve RIJMENAM Opening van 'De Schuur' in het Weyneshof

Ook ‘De Schuur’ zal verhuurd worden. De zaal biedt plaats aan maximum 50 personen, telt een volledig uitgeruste keuken, een sanitair blok en een terras buiten. “Voor recepties en communievieringen is dit ideaal, alsook voor verenigingen”, klinkt het. “De verbouwing van ‘De Schuur’ kunnen we nu van ons lijstje schrappen, maar er staan nog een aantal werken op til. Ieder jaar onderzoeken we waar er nog verbeteringen nodig zijn. Zo zullen we tegen de zomer van 2020 onze eetruimte voorzien van nieuwe ramen en deuren en maakt een oud afdak plaats voor een nieuw exemplaar.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.