Koppel uit Bonheiden verblijft momenteel in Sri Lanka: “We mogen ons hotel niet uit”

Bieke Santermans en Marc Aerts in Sri Lanka.
Marc Aerts Bieke Santermans en Marc Aerts in Sri Lanka.
“We zitten in ons hotel en mogen niet buiten.” Onze fotograaf Marc Aerts (64) en Bieke Santermans (57) uit Bonheiden verblijven momenteel in Sri Lanka. Maandag keerden ze terug van een 14-daagse rondreis. “Niets van spanningen gemerkt.”

Het koppel werd zondagochtend wakker met het nieuws van de aanslagen. “Toen ik vanmorgen opstond, kreeg ik het als ‘breaking news’ binnen. Vervolgens heb ik de rest van de groep – Nederlanders – op de hoogte gebracht. Sindsdien volgen we het nieuws op de voet op onze smartphones”, vertelt Marc. Hij en zijn partner Bieke Santermans verblijven momenteel in een hotel in Hikkaduwa, op 90 kilometer van Colombo. De sfeer is gelaten. “Niemand van ons maakt zich voorlopig druk.” Aanvankelijk konden ze nog gaan snorkelen, later op de dag volgde een uitgaansverbod. “De politie is net komen zeggen dat niemand het hotel nog uit mag. De poorten van het hotel zijn dicht, er staan bewakingsagenten. De supermarkt hier tegenover is dicht.”

De groep merkte de afgelopen dagen niks van spanningen en was ook niet in Colombo, tenzij om er te landen. “Maandag moeten we in alle vroegte weer naar de luchthaven. Vraag is hoe we daar gaan geraken, want er geldt een uitgaansverbod tot 6 uur en we zouden om 4 uur moeten vertrekken.”

De groep, met links Bieke, volgt de berichtingeving in het hotel op de voet via hun smartphones.
Marc Aerts De groep, met links Bieke, volgt de berichtingeving in het hotel op de voet via hun smartphones.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • KOEN THEYS

    Freddy Tormans de regio is sinds 10 jaar vrij stabiel te noemen. Als je het zo bekijkt is België dan ook meteen een onstabiele regio door de aanslagen in maart vorig jaar.

  • Annique Vantorre

    Ik ben in 93 in Hikkaduwa geweest en net toen was er in Colombo ook een aanslag met meer dan 90 doden. Dat wist mijn mzma thuis ... maar ik in Hikkaduwa dus totaal niet toen. Er was geen I-phone. De allereerste gsm zag ik wel in dat hotel in Hikkaduwa van een rijke plaatselijke gast. Het is de gewoonte daar om met de familie in het weekend op hotel te gaan voor de upperclass. Die is dan hier ook duidelijk geviseerd, dat zijn meestal boeddhisten. Er is enorm klasseverschil in Sri Lanka.

  • freddy tormans

    begrijpe, wie begrijpe kan Skri-Lanka is een heel mooi land, maar lezen de mensen dan geen kranten, of zien ze geen nieuws, blijkbaar niet ,andr zoude ze weten dat heeel die regio ginder een heleonstabiele regio is