Gemeente investeert in hondenpoepzuilen en extra vuilbakken

Lokaal bestuur Bonheiden
Het lokaal bestuur van Bonheiden gaat enkele hondenpoepvuilbakken en extra vuilbakken in het straatbeeld plaatsen. In 2017 haalde het nog een 50-tal vuilnisbakken weg, dit in kader van het vuilbakkenplan. 

“Elke inwoner heeft recht op een mooie propere gemeente. Straatvuilbakjes kunnen hierbij op bepaalde locaties een hulpmiddel zijn, maar op andere locaties vergroten ze eerder het probleem. Aangezien de sluikstortproblematiek verminderd is sinds het weghalen van vuilbakjes op hotspots van sluikstort, is het niet aangewezen om al deze vuilbakjes terug te plaatsen”, deelt het lokaal bestuur mee. 

Waarnemend burgemeester Bart Vanmarcke (Open Vld) kondigt wel aan dat er op bepaalde locaties vuilnisbakken worden teruggeplaatst. “In 2017 werd er nogal drastisch gesnoeid in het vuilbakkenbestand. Zelfs de bushalte Lange Dreef-Heidestraat verloor een vuilbak. Aan deze halte, alsook op veertien andere locaties komen er opnieuw vuilnisbakken. Als het gemeentebestuur merkt dat er opnieuw misbruik gemaakt wordt van de teruggeplaatste vuilbakjes, zal hier actie worden ondernomen en worden de vuilbakjes weer verwijderd.” 

De vijftien vuilbakken hebben een prijskaartje van 4.785 euro. Het lokaal bestuur investeert ook iets meer dan 3.000 euro in hondenpoepzuilen. “Bonheiden zal een 10-tal hondenpoepzuilen aankopen en deze plaatsen in de buurt van wandelroutes van hondeneigenaars, waar het niet wenselijk is om een gewone vuilnisbak te plaatsen.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.