Gemeente geeft toelage aan volwassen academiestudenten

Het academiegebouw in Bonheiden
Marc Aerts Het academiegebouw in Bonheiden
Bonheidenaars die volgend academiejaar les volgen bij de Academie of het Conservatorium van Mechelen ontvangen een toelage van het gemeentebestuur. Het lokaal bestuur van Bonheiden voorziet hier 2.000 euro per jaar voor.

“In kunstencentrum ‘t Kranske is er een filiaalafdeling van het Conservatorium en de Academie van Mechelen. De inwoners van Bonheiden kunnen bij het Conservatorium terecht voor lessen muziek en woord. De Academie focust zich op beeldende kunsten, met ateliers schilderkunst, beeldhouwen, keramiek en nog zoveel meer. Zij bieden ook lessen kunstgeschiedenis aan. Er zijn 55 à 60 volwassenen uit Bonheiden actief in Academie en Conservatorium”, weet schepen van Kunstonderwijs Bart Vanmarcke (Open Vld). “In het verleden kregen de minderjarige inwoners van Bonheiden al een toelage voor het inschrijvingsgeld. Volgend academiejaar krijgen ook de volwassen studenten zo’n toelage. De toelage bedraagt 35 euro per persoon voor volwassenen. Dit is gelijkgesteld aan de toelage voor Mechelaars. We voorzien een bedrag van 2.000 euro per jaar om deze kosten te dekken.”

Het punt, dat werd voorgesteld door oppositiepartij N-VA, werd op woensdagavond unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad. “Ook vanuit de oppositie blijft onze fractie met onze maandelijkse tussenkomsten en voorstellen op de gemeenteraad op een constructieve wijze meewerken aan een beter Bonheiden-Rijmenam”, aldus gemeenteraadslid Guido Vaganée (N-VA). De schepen countert. “Ik stel vast dat gedurende zes jaar N-VA bestuur geen werk werd gemaakt van de gelijkstelling van de kostprijs voor volwassenen uit Bonheiden en Mechelen. Wij doen dit vandaag wel. De discrepantie in kostprijs kwam recent naar boven in een overleg met beide directies van zowel Conservatorium als Academie. Het werd geagendeerd op het schepencollege en op woensdag op de gemeenteraad. De timing is logisch, gezien de inschrijvingen op 12 mei van start gaan.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marcel CLAES

    N-VA wil en zal, ondanks alles, op een POSITIEVE manier oppositie voeren. Wij blijven de beloftes uit ons ambitieus verkiezingsprogramma trouw. Maar ... wat stellen we vast, dat na 4 maanden nieuwe meerderheid de echte beleidspunten alleen maar vanuit de oppositie komen. Niet verwonderlijk ... als je als meerderheid niet tot een (eensgezind) beleidsplan komt, maar je kan je dan wel met die (geclaimde?!) punten in de kijker werken. Van Loyauteit en eerlijkheid gesproken!?