Cafébaas van De Krekel Marc Voet gaat met pensioen: “Nog geen opvolger gevonden”

Marc Voet en Sonia Billet in café De Krekel in Bonheiden.
Marc Aerts Marc Voet en Sonia Billet in café De Krekel in Bonheiden.
Cafébaas Marc Voet (60 jaar) van café De Krekel in Bonheiden neemt op zaterdag 18 mei afscheid van zijn klanten. Na meer dan dertig jaar dakwerker te zijn geweest en negen jaar het café te hebben gerund, gaat Marc met pensioen.

“Klanten vinden het jammer, maar mijn pensioen wenkt. Het huurcontract van de zaak loopt af en in juni wacht er mij een operatie aan de rechterarm: allemaal zaken die hebben meegespeeld bij het nemen van deze beslissing. Op 18 mei trakteer ik op hapjes en drankjes voor al mijn klanten”, legt Marc uit. “Ik kwam hier vroeger na de werkuren altijd iets drinken. Tientallen jaren heb ik hier aan de toog gezeten. Toen bleek dat ze een nieuwe cafébaas zochten, heb ik toegehapt. Het waren negen mooie jaren en ik ga het missen om tussen de mensen te staan. Een voordeel is wel dat ik nu de nodige tijd krijg om van mijn operatie te recupereren en ik terug wat meer met mijn motor kan rijden.” Marc kon de laatste jaren rekenen op de hulp van zijn echtgenote Sonia Billet. Een opvolger is er nog niet. “Het café wordt gehuurd van Primus Brouwerij Haacht. Er zouden een paar mensen interesse hebben, maar er is nog niets concreet.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.