Buren in de bres voor invalide man

AL VOOR VIJFDE KEER IN VOORTUIN GEREDEN RAVAGE IS IMMENS

De ravage aan de voortuin van Raymond Van Haecht is enorm.
David Legreve De ravage aan de voortuin van Raymond Van Haecht is enorm.
De ravage in de voortuin van Raymond Van Haecht is aanzienlijk. Nadat een auto in zijn voortuin langs de Waversesteenweg belandde, vlogen de brokstukken in het rond. Het is al voor de vijfde keer dat er een auto in zijn tuin crasht. Raymond hoopt dat de gemeente met een snelle oplossing komt. Inmiddels bieden vrienden en buren aan om hem te helpen bij de opkuis.

Op het moment van het ongeval was de Bonheidenaar niet thuis. Hij was op vakantie aan zee. "Midden in de nacht, kreeg ik telefoon van een buurman. Hij vertelde dat er een ongeval was gebeurd en dat er weer iiemand in mijn voortuin was beland. Het was een koude douche", vertelt Raymond. Ondanks het ongeval vertrok hij niet meteen naar huis. "Waarom wel", klinkt het. "Ik kon er toch niets aan veranderen. De schade is er nu eenmaal." Het ongeval bracht heel wat ravage met zich mee. Twee grote standbeelden in de vorm van een leeuw (met een gewicht van 150 kilogram elk, red.) alsook enkele bloembakken en sierstukken in de voortuin werden stuk gereden. De brokstukken belandden allemaal in de voortuin. Enkele rondvliegende stukken beschadigden zelfs de vensterluiken. De bewoner denkt dat alle schade bij elkaar al snel zal oplopen tot ruim 7.700 euro. Niet enkel om alle stuk gereden voorwerpen te vervangen maar ook voor de opkuis.


Ook enkele buxussen sneuvelden bij het ongeval. Deze hadden de vorm van een zwaan. "Jaren geleden gemaakt door mijn zoon. Maar nadat hij enkele jaren geleden is verongelukt, ben ik het blijven onderhouden. De buxussen zijn volledig stuk en na al die jaren zal ik ze moeten rooien", zucht Raymond. "De haag had een emotionele waarde. Net zoals alle beelden in de voortuin."

Raymond Van Haecht in zijn voortuin.
David Legreve Raymond Van Haecht in zijn voortuin.

Kasteel

Of hij de beelden hoe dan ook zal vervangen is nog maar af te wachten. De Bonheidenaar liet gisteren al weten daar niet veel zin in te hebben. Bovendien is het niet simpel om alle standbeelden zomaar te vervangen. Sommigen waren afkomstig van een verkoop van een kasteel en dus uniek.


Pas na de vaststellingen van een expert van de verzekering zullen de brokstukken in de voortuin kunnen worden opgeruimd. Niet vanzelfsprekend voor Raymond die na een werkongeval minder mobiel is. Gelukkig kan hij rekenen op enkele vrienden, buurtbewoners en enkele onbekenden op Facebook. "Ze willen me allemaal komen helpen om dit op te ruimen. Ik vind dat fantastisch", zegt Raymond nog. "Geweldig om te zien dat er zoveel mensen dat willen doen."


Het is al de vijfde keer dat er een auto in Raymonds voortuin terecht kwam. Telkens lag vermoedelijk overdreven snelheid aan de basis van de ongevallen. Ter hoogte van de woning mag je 70 kilometer per uur rijden. Maar nog volgens de bewoner houden er maar weinig autobestuurders zich effectief aan die snelheidsbeperking. Raymond hoopt nu dat de gemeente er snel iets aan zal doen. "Want zo kan het echt niet verder", besluit hij.

De twee leeuwenbeelden werden herleid tot brokstukken.
David Legreve De twee leeuwenbeelden werden herleid tot brokstukken.