Bonheiden Loopt! steunt dit jaar meerdere goede doelen

Het GreenAlive loopteam en het Imeldaziekenhuis organiseren op 14 september de derde editie van Bonheiden Loopt!
Marc Aerts Het GreenAlive loopteam en het Imeldaziekenhuis organiseren op 14 september de derde editie van Bonheiden Loopt!
Bonheiden Loopt! steunt dit jaar niet één maar meerdere goede doelen. Verenigingen en projecten kunnen zich nog tot 1 juni kandidaat stellen.

Het GreenAlive loopteam en het Imeldaziekenhuis organiseren op zaterdag 14 september de derde editie van Bonheiden Loopt!. Vorig jaar werd het loopevenement georganiseerd ten voordele van het project ‘Train je brein’, dat gedragen wordt door de dienst fysische geneeskunde van het ziekenhuis. 450 wandelaars en lopers zamelden 1.750 euro in. “Een grote verandering voor deze nieuwe editie is dat er niet één maar meerdere goede doelen zullen zijn. We geven de kans aan verenigingen uit Bonheiden en Rijmenam om zelf een doel te bepalen. Dit kan de vereniging zelf zijn of voor een project dat de vereniging ondersteunt. De verenigingen kunnen dan ook zelf promotie maken voor hun eigen doel”, delen de organisatoren mee. 

Natuurdomein Mispeldonk

“De lopers kiezen voor welk goed doel ze lopen of wandelen. Voor 1 juni moeten de voorstellen binnen zijn. Het moet om een erkende vereniging gaan. Bij het inschrijven kiest de deelnemer voor wie hij loopt of wandelt.” Dit jaar loopt het parcours onder meer door de gebouwen van een bouwfirma, een school, vzw jeugddorp en de Hottentothoeve. Natuurdomein Mispeldonk werd eveneens opgenomen in het parcours. Het vertrek en de aankomst zijn voorzien op het domein van de Krankhoeve. “Dit jaar bieden we als voorbereiding een Start-to-Run aan. Elke dinsdagavond is iedereen welkom om hieraan deel te nemen. Deelnemen is gratis”, klinkt het nog. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.