Bakker en bank verdwijnen voor flats

NOG ÉÉN KEER KOFFIEKOEKEN IN WINKEL VOOR LANCERING PROJECT

Een toekomstbeeld van het complex aan de Rijmenamseweg.
Cogiva Een toekomstbeeld van het complex aan de Rijmenamseweg.
De ex-bakkerij en het oude bankfiliaal aan de Rijmenamseweg gaan begin volgend jaar tegen de grond voor de bouw van residentie De Wijngaert. Zondag ontvangt ontwikkelaar Cogiva iedereen in de bakkerij om het wooncomplex voor te stellen. Voor de twee handelsruimtes in het project Residentie Kerkvelden vond Cogiva met onder meer Van Bellinghen Croissy nieuwe eigenaars.

Cogiva blaast op 22 oktober bakkerij Van Den Wijngaert nieuw leven in. In de bakkerij, die ondertussen al tien jaar dicht is, serveert de projectontwikkelaar koffiekoeken en pralines, met een drankje. Allemaal naar aanleiding van de lancering van het nieuwe project Residentie De Wijngaert. "Begin 2018 willen we starten met de afbraakwerken van het oude pand. Ook het naastgelegen bankfiliaal wordt afgebroken. We nemen het mee op in het project. Op deze locatie komen dertien appartementen, één commerciële ruimte en twee ondergrondse verdiepingen voor parkeerplaatsen met een parkeerlift", zegt projectontwikkelaar Paul Cordier.


"Om ons project in de kijker te zetten, hebben we de oude winkelruimte van de bakkerij onder handen genomen. De ruimte is opgekuist en opnieuw aangekleed als bakkerij. Geïnteresseerden krijgen er op zondag tussen 14 en 17 uur van ons een presentatie."

Bovenaanzicht van het complex.
Cogiva Bovenaanzicht van het complex.

Eén of twee kamers

"Het gaat om flats met één kamer of met twee kamers, met een oppervlakte van 73 tot 128 vierkante meter. De prijzen starten bij 229.000 euro", legt Dieter Gielen van Cogiva uit. "Er gelden deze dagen strenge normen voor energieverbruik, ventilatie en hernieuwbare energie. Vlaanderen heeft het over de BEN-30 norm, maar wij gaan een stapje verder en hanteren bij De Wijngaert de BEN-20 norm. Voor bewoners betekent dit een financieel voordeel en bovendien is hun appartement zo uitgerust voor de toekomst, wat op termijn financieel goed uitkomt."

Jonge gezinnen

Cogiva koos opnieuw voor Bonheiden als locatie omwille van de ligging en de houding van het gemeentebestuur, dat meer jonge gezinnen wil aantrekken. Bovendien boekte de projectontwikkelaar in het dorp reeds succes met Residentie Kerkvelden. "De verkoop van de dertien appartementen ging vlot en alleen het penthouse staat nog te koop. Ondertussen zijn ook de twee handelsruimtes ingevuld. Een bekende retailer zal nog dit jaar voor de feestdagen zijn deuren openen, wat de populariteit van Bonheiden als locatie voor een handels- of horecazaak in de kijker zet. Begin volgend jaar verhuist de in Bonheiden bekende Van Bellinghen Croissy naar Kerkvelden. De zaak is onder andere bekend van streekproduct 'Het Bonheids Bruiserke'. Beide zaken zullen een meerwaarde betekenen voor Bonheiden."