Aantal bladkorven daalt van 100 naar 16: “Onbegrijpelijke beslissing”, vindt N-VA

Herfstbladeren in de Kleine Heidelaan.
David Legreve Herfstbladeren in de Kleine Heidelaan.
Het aantal locaties met bladkorven in de gemeente Bonheiden is afgeslankt van 100 naar 16, tot spijt van oppositiepartij N-VA. Volgens gemeenteraadslid Guido Vaganée is de vraag naar extra bladkorven de laatste jaren gestegen en komt de verlaging als een verrassing.

“Uit mijn ervaring als burgemeester weet ik dat er als één ding leeft in onze gemeente, het wel de bladkorven zijn”, zegt Vaganée, momenteel gemeenteraadslid voor N-VA. “We zijn dan ook zeer verrast door de beslissing van het college van burgemeester en schepenen om de aantal bladkorven sterk in te perken.”

Werklast

“Het schepencollege verwacht nu dat de burgers honderden meters ver wandelen met hun kruiwagen om het bladafval te gaan droppen. De drijfveer is enkel het verminderen van de werklast van de technische dienst.”

Makkelijker

Schepen van Openbare Werken Frans Uytterhoeven (BR30) pareert de kritiek. “We beseffen dat inwoners nu misschien een langere afstand moeten overbruggen, maar voor onze technische dienst is het een hele klus om de bladkorven op te halen en bovendien zijn de korven te klein. Bedoeling is dat de korven er staan voor bladeren die op het openbaar domein liggen, maar vaak doen inwoners de bladeren van hun tuin in de korven. Ze zijn dus vaak overvol.” 

De gemeente zal de locaties wekelijks evalueren. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.