'Showbizz Bart' legt kankerpatiënten in de watten

Gezonde hapjes uitdelen, niemand kan het zo enthousiast als Showbizz Bart. Patiënt André Van Tonghelen kan het gebaar zeker appreciëren.
David Legreve Gezonde hapjes uitdelen, niemand kan het zo enthousiast als Showbizz Bart. Patiënt André Van Tonghelen kan het gebaar zeker appreciëren.
18 oktober is traditioneel de dag waarop gele lintjes worden gedragen, als teken van solidariteit met mensen die tegen kanker vechten. Tijdens die 'Dag tegen Kanker' worden ook de patiënten zelf extra in de watten gelegd.

In het Imeldaziekenhuis in Bonheiden werden de patiënten verwend met hapjes en extra uitleg over voeding bij kanker en recepten voor allerlei lekkers. Medewerkers van het ziekenhuis gingen van kamer tot kamer om hand- en voetmassages te geven, muzikanten zorgden voor een streepje muziek op de oncologische afdelingen, mét de mogelijkheid om verzoeknummers aan te vragen, en één medewerker bracht zelfs poëzie aan bed. Ook Bart Verbeeck oftewel 'Showbizz Bart' was van de partij om - als inwoner van Bonheiden - de actie extra onder de aandacht te brengen. Hij bracht samen met de oncodiëtisten van het ziekenhuis mee de hapjes rond bij de patiënten.


Ook in Bornem stond het verwennen van de kankerpatiënten op de agenda. In het psychosociaal oncologisch Welzijnscentrum 'A touch of Rose' vonden allerlei workshops en initiaties plaats, zoals 'stoelyoga', voetreflexologie, gezichtsmassages en meer. Het centrum wordt gerund door Ann-Marie Morel, longarts in de Sint-Jozefkliniek die haar zus Marie-Rose en broer Chris verloor na hun gevecht tegen kanker. (EDT)