"Ik zag Elion zijn zorgen vergeten"

ZIEKE JONGEN MET MAKE-A-WISH TE GAST BIJ POWER RANGERS

Elion, mama Saranda, papa Sumaj, broer Andi en zusje Ornela tussen de Power Rangers.
Marc Aerts Elion, mama Saranda, papa Sumaj, broer Andi en zusje Ornela tussen de Power Rangers.
De zevenjarige Elion uit Terhagen, die aan de longaandoening mucoviscidose lijdt, heeft er een spannend weekend opzitten. 'Make-A-Wish' organiseerde voor hem een ontmoeting met zijn superhelden: 'The Power Rangers'. "Het was een dag waarop Elion zijn zorgen even kon vergeten", zegt mama Saranda.

Het was Elions mama Saranda (29) die een tijdje geleden op het idee kwam om met 'Make-A- Wish' contact op te nemen. "Hij kijkt steeds naar The Power Rangers, hij zoekt filmpjes op op het internet. Toen dacht ik: 'Ik vraag 'Make-A-Wish' of het mogelijk is om iets te organiseren voor Elion", vertelt Saranda. De vzw bleef niet bij de pakken zitten en stak in bijzonder korte tijd de hele dag in elkaar.


Zaterdag, even voor de middag, was het zover. Elion is samen met mama Saranda, papa Sumaj (36) en de tweeling Andi en Ornela (1) thuis opgehaald in een grote witte limousine. "Vandaar zijn we naar de Pizza Hut gereden in Mechelen. Daar heeft Elion zelf zijn pizza mogen maken, een pizza met salami", begint Saranda.

Elion lost enkele opdrachten op.
Marc Aerts Elion lost enkele opdrachten op.

Supergeheim

Tijdens de maaltijd kreeg het gezin bezoek van Mega Wensi (de superheld van 'Make-A-Wish, red.). Hij kwam het gezin vertellen dat ze op bezoek mochten gaan in het geheime trainingskamp van The Power Rangers. "Een droom die in vervulling ging", zegt Saranda. "Niet alleen voor Elion, maar stiekem ook voor mij. Ik was vroeger ook een grote fan (lacht). Het was mooi om te zien hoe gelukkig Elion was. Hij genoot ervan."

Zwaard opsporen

Het bleef niet bij een bezoek aan het trainingskamp. Terwijl Elion zijn grote helden ontmoette, zijn The Power Rangers opgeroepen. Het zwaard van een van de Rangers was gestolen en de zevenjarige moest helpen het zwaard op te sporen. Zo kwam hetgezin terecht in het kasteel Zellaer in Bonheiden. Daar moest de jonge aspirant Power Ranger enkele opdrachten vervullen alvorens het zwaard te kunnen terugvinden. Een opdracht die met succes werd afgesloten met cadeautjes en snoep.

Ranger Nation Belgium

"De vraag om iets te organiseren rond 'The Power Rangers' hebben we nooit eerder gekregen, maar dat hield ons niet tegen", vult Hilde Reulen van 'Make-A-Wish' aan. Al snel kwam de vzw terecht bij Ranger Nation Belgium. Een organisatie die recent het levenslicht zag door oprichter Bart Struys (37). "Ik ben al jaren fan van The Power Rangers en ik was de eerste Belgische rode Power Ranger. Via vrienden hebben we gelijkgezinden gevonden", verduidelijkt Bart. Begeleidster Michelle Jacobs (21) vult aan: "Wij hebben recente op FACTS (een jaarlijkse beurs in ons land voor fans van sciencefiction, strip- en fantasyfiguren, red.) gestaan en doen meet&greets. Op events hebben we de gelegenheid om wedstrijden te organiseren in samenwerking met Bandai Benelux. Zo kunnen kinderen speelgoed winnen van de Power Rangers."

Elion beleefde zaterdag een unieke dag. "Een dag waarop hij even alles kon vergeten", zegt mama Saranda. De longziekte mucoviscidose is vastgesteld toen Elion drie was. Sindsdien moet hij elke dag heel wat medicatie innemen en regelmatig het ziekenhuis bezoeken. Taai slijm hindert de ademhaling en spijsvertering. Binnenkort volgt wellicht een longtransplantatie.