Bofin gaat weer koekjes bakken

BEDRIJF IS NIET LANGER FAILLIET EN WERFT EX-PERSONEEL AAN

Koekjesfabriek Bofin Biscuits uit Peulis bij Putte heeft op donderdag de beroepsprocedure tegen het faillissement gewonnen. De directie deelt mee dat ze de komende dagen de productie weer zal opstarten en wil zo veel mogelijk jobs behouden.

In juni heeft de Mechelse rechtbank van koophandel het bedrijf, bekend van ondernemer Willy Van den Wijngaert, failliet verklaard. De directie tekende beroep aan en haalde donderdag zijn slag thuis. "Deze uitspraak zorgt ervoor dat Biscuits Bofin NV zeer snel terug zijn positie in de markt zal innemen. Biscuits Bofin NV, dat reeds decennia lang gekend staat voor zijn kwaliteit en producten, zal de komende dagen de productie terug opstarten. Enorme waardering en dank gaan uit naar alle klanten die in de afgelopen moeilijke periode hun vertrouwen in het bedrijf hebben behouden", deelt het bedrijf mee in een persbericht.

Wat met personeel?

Het managementteam wil nu zo snel mogelijk de activiteiten hervatten en dit met behoud van zoveel mogelijk jobs. Bij Bofin Biscuits, gevestigd aan de Mechelbaan, werkten voor de zomer een tachtig werknemers. Of een terugkeer van het volledige werknemersbestand realistisch is, konden het management en de vakbonden ons gisteren nog niet vertellen. Het management zou al wel met een aantal gewezen werknemers contact hebben opgenomen.

Plopkoeken

Het parket van Mechelen ging vorig jaar in september over tot de dagvaarding van Bofin Biscuits. Het bedrijf zat al enkele jaren in de problemen, vooral na het wegvallen van de deal met Studio 100, waarvoor het bedrijf de Plop-, K3- en Samsonkoeken produceerde. Begin 2013 kwam een nieuw samengesteld bestuur met een hervormingsplan op de proppen. "Het bedrijf is helemaal terug en werkt nu hard aan de ontwikkeling van lange termijn partnerships met zijn klanten en prospecten. Momenteel is Biscuits Bofin NV in gesprek met enkele potentiële klanten in Europa", klonk het toen. Maar de continuïteit van de koekjesfabriek werd niet verzekerd.

Pas in de komende weken wordt het duidelijk hoe het bedrijf aan de weg naar een gezonde situatie zal timmeren.

De vestiging van Bofin Biscuits aan de Mechelbaan.
Marc Aerts De vestiging van Bofin Biscuits aan de Mechelbaan.