Ooit al een torenvalk van dichtbij gezien? Fietsersbond organiseert wandeling in Molenbeekvallei

De sperwer, de wielewaal en de torenvalk hebben hun broedgebied in de Molenbeekvallei in Vremde. molenbeek boechout
rv De sperwer, de wielewaal en de torenvalk hebben hun broedgebied in de Molenbeekvallei in Vremde. molenbeek boechout
De afdelingen van Fietsersbond Azura laten dit weekend voor één keer hun tweewielers thuis. Met een ervaren natuurgids zullen ze namelijk te voet de Molenbeekvallei in Vremde (Boechout) verkennen dit weekend. “Dat is een relatief klein natuurgebied met grote ecologische waarde.”

De Molenbeekvallei heeft ondanks zijn kleine oppervlakte volgens de fietsersbond van de Antwerpse zuidrand een grote ecologische waarde. “Het wordt gekenmerkt door natte hooilanden, beekbegeleidende bosjes en houtkanten”, klinkt het bij Azura. “Er bloeit rijke voorjaarsflora en onder de torenvalk, sperwer en wielewaal hebben er hun broedgebied. Erg de moeite waard.”

In zaal Den Boom wordt er zondag verzameld om 13.30 uur. Een ervaren natuurgids zal de deelnemende wandelaars rondleiden in de vallei van de Molenbeek. Door een aantal modderige en natte stukken raadt de organisatie aan om aangepast schoeisel mee te nemen. Ook kinderwagens zijn afgeraden. Leden en niet-leden van de Fietsersbond betalen vijf euro voor de natuurgids en een lekkere verse kop soep achteraf.

rv
rv