Negatief advies voor uitbreiding Aldi op Hovesesteenweg

ALDI Boechout
Klaas De Scheirder ALDI Boechout
Aldi wil zijn bestaande winkel aan de Hovesesteenweg in Boechout uitbreiden. Het volledige perceel wordt zo een blok van negen meter hoog. Gecoro, de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening, heeft het college van burgemeester en schepenen geadviseerd om het project in zijn huidige vorm af te keuren.

Aldi wil een ruimere winkel aan de Hovesesteenweg en vroeg daarom een vergunning aan om de winkel uit te breiden. “Maar de Gecoro stelt dat die uitbreiding te drastisch is en stelt daarom een middenweg voor. In plaats van negen meter hoog, slechts 7 meter. Ook zou er minstens zes meter bewaard moeten worden aan de straatkant en moeten er bomen komen tussen de winkel en de omgeving”, zegt oppositiepartij ‘t Dorp.

Daarom geeft de Gecoro nu een negatief advies aan het college van burgemeester en schepenen. Zij moeten nu beslissen of ze dat advies volgen of niet. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.