Na voorstelling rosé wijn volgt de kater: storm beschadigt wijngaarden Oud Conynsbergh

Stormschade in de wijngaard door hagel. Peter Melders.
Benoit De Freine Stormschade in de wijngaard door hagel. Peter Melders.

Wijndomein Oud Conynsbergh uit Boechout vierde woensdagvoormiddag nog de lancering van hun eerste rosé maar die feeststemming werd in de namiddag weggespoeld door een hevig onweer. Hagelbollen als knikkers vielen uit de hemel en beschadigden een groot deel van de wijngaard. Vooral het perceel in de Mussehoevelaan kreeg het zwaar te verduren. 

“De hagel knakte takjes af en ging dwars door de bladeren van de bomen. Maar ook de druiventrossen zijn beschadigd. Hoeveel schade we opliepen is nu moeilijk te voorspellen. De tijd zal dat moeten uitwijzen. Gelukkig gebeurt dit vroeg in het seizoen en zal de wijngaard zich kunnen herstellen. Het warme en vochtige weer is dan weer bevorderlijk voor de ontwikkeling van schimmels. Gelukkig hebben we onze trossen net behandeld met een biologisch product tegen schimmels”, vertelt Peter Melders van Wijndomein Oud Conynsbergh

Stormschade in de wijngaard door hagel.
Benoit De Freine Stormschade in de wijngaard door hagel.
Stormschade in de wijngaard door hagel.
Benoit De Freine Stormschade in de wijngaard door hagel.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.