Kleine deugnieten palmen oud politiekantoor in: zaakvoerders openen al derde vestiging

Elisa, Stefanie, Cami, Sky; Saar en Paulien
Klaas De Scheirder Elisa, Stefanie, Cami, Sky; Saar en Paulien
In het oude politiekantoor van Boechout huist sinds kort kinderopvang Paulien en Paulette. Zaakvoerders Stéphanie Tysmans en Floris Carron openden hiermee al hun derde kinderopvang. Die biedt plaats aan 25 kindjes.

In de Heuvelstraat in Boechout, waar vroeger het wijkkantoor van de politie gevestigd was, is een nieuwe kindercrèche geopend. De politie verhuisde twee jaar geleden naar een nieuw kantoor aan de IJzerlei (oude BMT-site). Het oude politiekantoor kwam dus leeg te staan.

Stéphanie Tysmans en Floris Carron namen het gebouw in concessie van de gemeente en deden zelf allerlei verbouwingen. De afgelopen maanden toverden ze het politiekantoor om tot een gezellige, kleurrijke kinderopvang. Bij Paulien en Paulette kunnen 25 kindjes opgevangen worden. Op termijn is het de bedoeling dat er 4 kinderbegeleidsters zullen werken. Met Paulien en Paulette opent het duo al hun derde kinderopvang. Ze spelen hiermee in op de hoge nood aan opvangplaatsen voor kinderen in Boechout.

Mooie tuin

“We zijn heel blij dat het mooie pand in de Heuvelstraat een nieuwe invulling heeft gekregen. Een extra opvang voor kindjes in Boechout kunnen we alleen maar toejuichen”, vertelt schepen voor kinderopvang Els Augustinus. 

De groendienst van de gemeente zorgde voor een mooie tuin zodat de kindjes ook buiten kunnen spelen. “Na de verhuis van politie en andere gemeentelijke diensten is dit de eerste realisatie binnen een grotere beweging om beschikbaar gemeentelijk patrimonium een zinvolle, nieuwe bestemming te geven”, besluit de schepen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.