Het Boechout van Bart Peeters

Zijn ‘Brood voor morgenvroeg’-tour is volledig uitverkocht, hij is coach in The Voice Van Vlaanderen, in het najaar staat hij in de Lotto Arena en binnenkort is hij het onderwerp van Joe Vélo (een muzikale fietstocht door zijn dorp), ... Bart Peeters is overal, maar vooral: in Boechout. Momenteel woont hij net op de grens met Hove, maar zijn hart ligt nog steeds in het dorp waar hij al zijn hele leven vertoeft. “Al fietsen en joggend door Boechout doe ik alle inspiratie op voor mijn liedjes.”

Bart Peeters
Hugo Van Beveren Bart Peeters

1. ‘t Kasteeltje

Deze taverne was jarenlang het officiële brainstormbureau van mijn goede vriend Hugo Mathyssen en mij, wegens toen te veel luidruchtige kinderpracht bij ons thuis. In de tijd waarin wij radio maakten, hadden we allebei jonge kinderen, en dat maakte de brainstorm bij ons thuis onmogelijk. In 't Kasteeltje konden wij ons op een of andere bizarre manier zeer goed concentreren. Het ging zelfs zo ver dat we faalangst kregen toen werd aangekondigd dat het ze het interieur zouden opknappen. Gelukkig hebben onze brainstorms er niet onder geleden, en heeft 't Kasteeltje een smaakvol interieur gekregen. De laatste tijd kom ik er opnieuw vaker met mijn buurman en vriend Jan Leyers, om onze acht vrouwen thuis te ontvluchten...

't Kasteeltje
't Kasteeltje 't Kasteeltje

‘t Kasteeltje

Borsbeeksesteenweg 21, 2530 Boechout

2. Theater Boechout Vooruit

Voor alle duidelijkheid: dit prachtig minitheater heet Boéchout Vooruit. Een anekdote: er is ooit een legendarisch momentje geweest dat Roland Van Campenhout hier moest optreden, maar die kwam maar niet opdagen. Wij bellen hem om te vragen waar hij zit, en hij stond natuurlijk al op het podium van de Vooruit in Gent. In ieder geval is dit gezellige theater een plek van vele try-outs, en niet alleen voor mij, ook voor bijvoorbeeld Philippe Geubels of Bart Cannaerts.

Theater Boechout Vooruit
Annelin Marien Theater Boechout Vooruit

Theater Vooruit

Sint-Bavoplein 17, 2530 Boechout

3. Broodautomaat in Vremde

Bob Dylan zei ooit: “You got to keep on moving.” Ik fiets en jog heel vaak (hoewel ik niet denk dat Bob Dylan dat bedoelde, eerder motorrijden waarschijnlijk), maar zo doe ik wel inspiratie op. Tijdens fiets- of looptochten komen er vanzelf ideeën. Zo ook toen ik voorbij deze broodautomaat kwam. Tijdens het fietsen zie ik die broodautomaat staan, en ineens komt het idee voor ‘Brood voor morgenvroeg’. Niet enkel de beginriedel, of het refrein, maar echt de hele tekst springt ineens in mijn hoofd. Dan moet ik natuurlijk snel terug naar huis fietsen om alles op te nemen, maar Bob Dylan heeft volgens mij dus wel gelijk.

Broodautomaat
Annelin Marien Broodautomaat

Broodautomaat

Reigersmolenstraat 33, 2531 Vremde

4. De Stenen Molen

Onder de schaduw van De Molen ben ik naar school gegaan, mijn kinderen zijn daar naar school gegaan, mijn jogroute loopt langs daar, mijn fietsroute loopt langs daar, mijn dochter heeft daar dichtbij gewerkt,... Je zou hem nog vergeten als je hem elke dag ziet, maar wij hebben 1000 referentiepunten met die molen. En hij blijft altijd even mooi.

De Stenen Molen
Annelin Marien De Stenen Molen

Den Stenen Molen

Konijnenbergstraat 2, 2530 Boechout

5. De Dreef

Het verlengde van de Doornstraat in Boechout is bij iedereen bekend als 'de dreef’. Als ik al fietsend of te voet naar het centrum ga, dan mag ik de dreef door. Eigenlijk is dat echt een openluchtkathedraal: die grote, eeuwenoude bomen, je krijgt er bijna een religieuze ervaring van! Het is een echt privilege om daar te mogen passeren om van de ene plek naar de andere te geraken.

De dreef
Annelin Marien De dreef

De Dreef

Doornstraat, 2530 Boechout

6. Gemeentepark van Hove

Het park van Hove is niet alleen mooi, maar ook heel meetbaar. Een tour in dat park is precies 800 meter. Ik doe maar tochten van 5 kilometer, maar mijn jogtoer begint altijd daar. En ik ben niet de enige: in het park van Hove wordt wel wat afgejogd. De zanderige ondergrond leent daar perfect toe. Heel het jaar door jog ik, behalve als er ijs is. Maar door de opwarming van de aarde is dat er toch bijna nooit. 

park Hove
Annelin Marien park Hove

Park Hove

P. van Ostaijenlaan 2, 2540 Hove

7. Boshoek

‘Boshoekcity’: nog Vlaamser dan een Vlaams dorp is het gehucht van een Vlaams dorp. Ze hebben hier zelfs een eigen niet-officiële burgemeester en een Miss Boshoek! Mijn vrouw en ik hebben hier ook nog even gewoond, en deze wijk spreekt enorm tot mijn verbeelding. Vooral die rij identieke huisjes die aan elkaar plakken. Dat doet mijn denken aan een scène uit een film van de Beatles: die komen ook allemaal uit zo’n gevel van een huisje, maar daarna zie je dat daarachter één enorme, moderne loft is. In mijn verbeelding is dat in Boshoek ook zo. 

Boshoek
Annelin Marien Boshoek

Boshoek, 2530 Boechout

8. Bar Eduard

Nog niet zo lang geleden heb ik Bar Eduard ontdekt. Vroeger was dit het stationsgebouw van Hove, nu omgebouwd tot café/concertzaal. Elke maandagavond zijn er concerten, en ook wij hebben daar een try-out gedaan voor onze tour in Gambia. Dat was fantastisch: ik sta vaak in zalen voor 2000 mensen, dan is het echt leuk om nog eens in een klein, gezellig café te mogen spelen.

Bar Eduard
Bert Embrechts Bar Eduard

Bar Eduard

Kapelstraat 117, 2540 Hove

Bart Peeters Deluxe 

Lotto-Arena

26, 27, 29, 30 november 2019

03, 04 januari 2020
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.