Groen-Gangmaker verzet zich niet tegen komst nieuw glastuinbouwcomplex

Oppositiepartij ‘t Dorp op de plek waar de serre zal komen
Laenen Oppositiepartij ‘t Dorp op de plek waar de serre zal komen
Meerderheidspartij Groen-Gangmaker is helemaal niet van zinnens zich te verzetten tegen de komst van het bedrijf Barka naar Boechout. Die is van plan een groot serrecomplex te bouwen. “Worden we blij van de komst van grote glastuinbouwcomplexen? Nee. Maar kunnen we ons verzetten tegen de komst van een bedrijf dat wettelijk gezien volledig in orde is? Ook nee.” 

De komst van het tuinbouwbedrijf Barka naar Boechout en de bijhorende bouw van een nieuw groot serrecomplex blijven een gespreksonderwerp in de gemeente. Nadat eerder oppositiepartij ‘t Dorp en meerderheidspartij Pro Boechout en Vremde al lijnrecht tegenover elkaar stonden in de kwestie, laat nu ook Groen-Gangmaker van zich horen. Groen-Gangmaker behoort met schepen Kris Swaegers tot de meerderheid maar de partij bevindt zich wegens haar groene ideologie toch tussen twee vuren. 

“Of grote glastuinbouwcomplexen ons in een roes van extase en vervoering brengen? Nee. Ons toekomstbeeld bestaat uit kleinschaligere landbouwvormen. Uit korte ketens en uit deeltuinen die het ecologische, economische en sociale aspect harmoniseren”, klinkt het. “Maar er bestaat ook nog zoiets als de vrije markt en de consument die al dan niet noodgedwongen zijn groenten het liefst zo goedkoop mogelijk wenst, herkomst onbelangrijk. Bedrijven die handelen conform de reglementeringen mogen we niet dwarsbomen. Het zou in geen enkel opzicht het algemeen belang dienen om een procedureslag in gang te zetten, alleen al omdat ideologisch gekleurde argumenten niet van tel zijn in beroepsprocedures, van de willekeur nog gezwegen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.