Gemeente gaat negentien sociale woningen voor mensen met beperking bouwen op BMT-site

Op de oude BMT-site komen aan de noorderkant negentien sociale woningen voor mensen met een beperking.
Benoit De Freine Op de oude BMT-site komen aan de noorderkant negentien sociale woningen voor mensen met een beperking.
Op de voormalige BMT-site wil de gemeente Boechout negentien woningen bouwen voor personen met een beperking. De eerste stappen voor de realisatie zijn gezet dankzij de opmaak van een nieuw toewijzingsreglement en doelgroepenplan voor personen met een beperking. 

Volgens de Vlaamse Wooncode en het Sociaal Huurbesluit mag Boechout bij de toewijzing van sociale woningen voorrang geven aan een specifieke doelgroep, op voorwaarde dat de gemeente een toewijzingsreglement en doelgroepenplan opmaakt. De gemeente heeft al zo een toewijzingsreglement voor ‘personen met ernstige en langdurige psychiatrische problemen’ goedgekeurd in 2010. Omdat er nood is aan sociale woningen voor personen met een beperking heeft de gemeente nu ook voor die doelgroep een toewijzingsreglement en doelgroepenplan goedgekeurd. Dat plan wordt nog ter goedkeuring voorgelegd aan het Agentschap Wonen-Vlaanderen.

De private projectontwikkelaar Gands zal de woningen bouwen en het Sociaal Verhuurkantoor zal instaan voor de verhuur. “Zo maken we het voor personen met een beperking toch mogelijk zelfstandig te leven. Boechout wil een gemeente zijn waarin mensen met een beperking dezelfde rechten en kansen krijgen, voluit mee kunnen participeren en toegang krijgen tot alle voorzieningen”, zegt schepen Kris Swaegers.

Op de oude BMT-site komen aan de noorderkant negentien sociale woningen voor mensen met een beperking.
Benoit De Freine Op de oude BMT-site komen aan de noorderkant negentien sociale woningen voor mensen met een beperking.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.