Gemeente Boechout plaatst 13 snelheidsinformatieborden om schoolomgeving veiliger te maken

Illustratiebeeld
Mozkito Illustratiebeeld
De gemeente Boechout kan dankzij een subsidie van de Vlaamse overheid 13 vaste snelheidsinformatieborden plaatsen op de toegangswegen naar de scholen. “Het gaat om kleinschalige projecten die door een snel uitvoerbare ingreep toch een impact op de verkeersveiligheid rond scholen hebben”, klinkt het.

De Vlaamse regering heeft 10 miljoen euro vrijgemaakt voor verkeersveiligere maatregelen aan schoolomgevingen. Elke gemeente kon een subsidieaanvraag indienen. Ook Boechout heeft beslist om dat te doen. Hierdoor kan de gemeente 13 vaste snelheidsinformatieborden plaatsen op de toegangswegen naar de scholen.

“Het gaat om kleinschalige projecten die door een snel uitvoerbare ingreep toch een impact op de verkeersveiligheid rond scholen hebben. Aan het begin en op het einde van de schooldag kondigen ze aan dat de bestuurders een schoolomgeving naderen met een verkeersbord en de tekst ‘Opgelet school. Buiten die uren geven ze met een duim omhoog of omlaag aan of de opgelegde snelheid wordt gerespecteerd of niet”, legt schepen van Verkeer Rudi Goyvaerts uit.

De gemeente hoopt zo de verkeersveiligheid rond de scholen te verhogen. “Die borden werken sensibiliserend en wijzen autobestuurders op de aanwezigheid van de schoolomgeving en op hun snelheid. Anderzijds geven ze een hoop informatie die voor de gemeente nuttig kan zijn voor de handhaving, opvolging en evaluatie.”