Eerst bloedheet, dan bakken regen: Sfinks Mixed lokt helft minder bezoekers door extreme weer

Ondanks het regenachtige weer het afgelopen weekend kwamen er toch geel wat gezinnen naar Sfinks afgezakt.
Benoit De Freine Ondanks het regenachtige weer het afgelopen weekend kwamen er toch geel wat gezinnen naar Sfinks afgezakt.
Weer of geen weer: op Sfinks Mixed was het vier dagen feest. Al lieten de extreme weersomstandigheden zich wel gevoelen. Het festival lokte deze editie een dikke 50.000 bezoekers, de helft minder dan vorig jaar.

Het was een editie vol contrasten: ging Sfinks Mixed op donderdag en vrijdag nog van start in extreme hitte en droogte, zaterdag en zondag was het frisser en regenachtiger. Vooral op zaterdag gingen de hemelsluizen helemaal open en viel de regen met bakken uit de lucht. Maar vele muziekliefhebbers lieten het niet aan het hart komen en kwamen met het ganse gezin naar het gratis wereldfestival afgezakt. Groot voordeel: alle concerten vonden plaats in een tent, waardoor je zelfs bij hevig regenweer steeds droog kon staan.

Maar desondanks bleef het bezoekersaantal flink onder dat van vorig jaar, toen het vier dagen mooi weer was. Waar Sfinks Mixed vorig jaar nog de kaap van 100.000 bezoekers rondde, bleef het deze editie bij een dikke 50.000. “Niettemin houden we er een goed gevoel aan over”, zegt organisator Patrick De Groote. “We hebben enkele prachtige concerten kunnen voorschotelen en hebben veel positieve reacties gekregen van het publiek. Het financiële aspect is voor ons bovendien van secundair belang. Wij zijn een vzw, geen bedrijf. Dus we hoeven niet noodzakelijk winst te maken.”

Sfinksfestival.
Benoit De Freine Sfinksfestival.
Sfinksfestival.
Benoit De Freine Sfinksfestival.
Sfinksfestival.
Benoit De Freine Sfinksfestival.
Sfinksfestival.
Benoit De Freine Sfinksfestival.
Sfinksfestival.
Benoit De Freine Sfinksfestival.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • PETER CROUX

    Op de inkomsten van het vroegere Sfinks Cafe zulken ze niet meer moeten rekenen want dat hebben ze afgestoten, omdat er teveel energie in kroop. Veel succes Wattan.